Sokolov: V půlce června se vrátí Týden sportu (TV Západ)

Týden sportu pro děti i dospělé v Sokolově se v letošním roce opět vrátí. Kvůli covidové pandemii se po odmlce město opět pokusí rozhýbat veřejnost a organizátoři slibují zajímavé zážitky.

dezinfekce

"Začali bychom v sobotu 18. června, to by byl čtvrtmaraton a půlmaraton a končili bychom 25. června, zase v sobotu, Barevným během a Hurá prázdninami. V tom týdnu bude Školympiáda, to by byla středa, čtvrtek, kdy chceme, aby se Školympiády zúčastnily všechny základní školy plus střední školy v Sokolově, tzn. třeba 700 až 800 aktivních účastníků. Každý z těch účastníků dostane triko. Bude to taková sportovní, ale i společenská událost. Samozřejmě v tom týdnu budou soutěžit i mateřské školy a budeme tam mít jeden den i pro seniory, že to bude takový sportovní den pro seniory," popsal obrysy oblíbené akce místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

I v letošním roce se akce bude konat ve spolupráci s partnerským městem v Německu. 

"Chceme jeden den věnovat i Schwandorfu, což je naše partnerské město v Německu a ten hlavní smysl je to, aby se ti lidé zase viděli, po dvou letech – sokolováci se schwandorfskými a obráceně. Takže je to takový projev opravdového přátelství, protože ti lidé přijedou, jsou tady rádi, my je rádi vidíme a v téhle době je to strašně důležité, jako gesto, jako symbol toho, že lidé musí spolu vycházet. A když vezmete tu minulost, která tady byla a teď, tak je to pohlazení po duši, když člověk přijede tam nebo oni sem," zdůraznil místostarosta. 

Akce Hurá prázdniny se vrátí ke své dřívější podobě. 

"Měly by být i ohňostroje. Sehnali jsme partnera akce, který zaplatil ohňostroje, takže bude soutěž ohňostrojů, budou tři ohňostroje. A jako hlavní kapela bude Škwor, takže my se na to moc těšíme, je to taková oslava i kultury, takový svátek kultury, která se zase vrací zpátky, doufejme tedy, že se nic nestane takového, aby ta akce byla něčím narušena nebo aby vůbec nebyla," uvedl Sedláček. 

Trasy čtvrt a půl maratonu ještě možná doznají změn kvůli probíhajícím pracím na Antonínském mostě nebo Krejcarové lávce. Registrace na všechny běžecké akce je již spuštěna na webu www.sokolovskyctvrtmaraton.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy