Sokolov: V Chelčického se bude rekonstruovat až příští rok (TV Západ)

Prázdný městský dům se dvěma vchody v sokolovské ulici Petra Chelčického bude v příštím roce nejspíše kompletně zrekonstruován. Po opravách by měl sloužit pro nájemní bydlení.

dezinfekce

„Původně šlo o dům, který byl převážně využíván hasiči. Poslední dobou už zájem ze strany Hasičského záchranného sboru nebyl tak velký, proto jsme se rozhodli celý dům rekonstruovat. Je to stavba z 50. let, kde je ještě v některých bytech vytápění prováděno „vafkami“ čili to již podle nás nespadá do 21. století. Domluvili jsme se s nájemníky, nabídli jim náhradní byty a rozhodli jsme se celý barák rekonstruovat. V tuto chvíli je drtivá většina bytů 2+1, což jsou byty, kterých je v Sokolově velký nadbytek a není o ně takový zájem jako o byty 1+1 a 3+1. Rozhodli jsme se provést i změny v uspořádání tak, aby zůstalo 16 bytů, ale bylo to pro případné nájemníky zajímavější. Asi nejdůležitější investicí je zrušení vytápění plynovými zdroji přivedením centrálního zásobování tepla. Bude tam výměník a snažíme se do budoucna ještě teplo i nabízet vedle Hygieně (hygienické stanici) tak, aby to bylo rentabilnější. Celý dům bude zateplen, budou změněny příčky, zrekonstruována jádra a provedeny úpravy v podkroví. Změny budou velmi zásadní. Celkové náklady odhadujeme na 20 milionů korun, přičemž žádáme o dotaci na energetické úspory a ta by mohla být ve výši 2,5 milionu korun,“ popsal plány místostarosta Sokolova Karel Jakobec. 

Původní nájemníci, kteří byty opustili kvůli chystané rekonstrukci, se budou moci přednostně ucházet o bydlení. O způsobu, jakým město bude ostatní byty nabízet, ještě není rozhodnuto. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy