Sokolov: Ustlal si na silnici

Nepříliš vhodné místo k odpočinku si vybral muž, který si „ustlal“ přímo na silnici v ulici Lidické nábřeží. Případů, kdy takto polehávající lidi přejelo auto, se už bohužel stalo několik. Tentokrát to dopadlo dobře, hlídka městské policie byla na místě včas a zjistila, že muž na silnici usnul zmožen alkoholem. Strážníci spáče probudili a z místa vykázali. Zranění naštěstí neutrpěl.

dezinfekce

Strážníci Městské policie Sokolov mají měsíc co měsíc plné ruce práce s řešením nesprávného parkování, rušením nočního klidu nebo odchytem zatoulaných zvířat. Co například je zaměstnalo v uplynulých týdnech? Byl to opilec polehávající před bankou nebo auto, které se samo vydalo na cestu.

Kdo koho vlastně tentokrát venčil?
Jisté pochybnosti, kdo koho vlastně venčí, se objevily v případě, který řešili strážníci ve Spartakiádní ulici. V telefonátu na linku 156 kdosi oznámil, že vidí zřejmě opilého muže, jak při venčení psa několikrát upadl. Psovi se to nejspíše přestalo líbit a tak páníčkovi pláchnul. Naštěstí ne daleko, odchytil ho kolem projíždějící cyklista a předal strážníkům, kteří mezitím přijeli. Podnapilého muže zkontrolovali, zda se nezranil a poté i se psem bezpečně dovedli domů.

Údajný podivín měl splín a chtěl si prý jen popovídat
Chcete jen tak s někým prohodit pár slov? Tak pozor, aby vás lidé neměli přinejmenším za podivína. Zvláště, když ještě zatoužíte po objetí… Na takového člověka pohybujícího se po cyklostezce v areálu zdraví upozornila městskou policii jedna občanka. Ohlásila, že z něj má strach, jelikož ho nezná, a jeho chování jí přišlo divné. Hlídka muže prověřila a ten jí řekl, že má splín, jelikož jsou všichni nemocní a nikdo nechodí ven. Tak se chtěl se s někým setkat a popovídat si. Poté se vydal na cestu domů.

Že by nedostal od banky úvěr a kvůli tomu se opil?
Před vchodem do jedné ze sokolovských bank se povaloval muž a podle občana volajícího na linku 156 byl opilý. Strážníkům na dotazy, co se stalo a kdo je, odmítal odpovídat a ještě byl drzý. Hlídka chtěla muži pomoci vstát, ale místo vděku si jen vysloužila nadávky. Zuřivec se pokoušel bránit a oháněl se rukama. Hlídka se rozhodla muže předvést na Polici ČR a vzhledem k tomu, že kladl odpor, použila donucovací prostředky v podobě hmatů, chvatů a pout. Opilec se uklidnil až na policejní služebně, kde se podařilo odhalit jeho totožnost. Dechová zkouška pak ukázala 3,11 promile alkoholu. Protože byl muž zpitý pod obraz, nebylo mu ani možné uložit na místě blokovou pokutu. Byl propuštěn poté, co slíbil, že půjde rovnou domů.

Nezabrzděné vozidlo ujíždělo pryč z parkoviště
Na parkovišti nad čerpací stanicí OMV se nejspíše přestalo líbit jednomu z odstavených automobilů, který se odtud rozjel pryč. Problémem bylo, že se vůz dal do pohybu sám a bez řidiče, jenž by jeho pohyb korigoval. Takže to dopadlo, jak se dalo předpokládat. Špatně zabrzděné vozidlo se posléze zastavilo o jiný vůz. Případ si převzala k řešení dopravní policie ČR, strážníci kolegům pomohli najít provozovatele neposlušného automobilu.

Měl štěstí, že ho nikdo nepřejel
Nepříliš vhodné místo k odpočinku si vybral muž, který si „ustlal“ přímo na silnici v ulici Lidické nábřeží. Případů, kdy takto polehávající lidi přejelo auto, se už bohužel stalo několik. Tentokrát to dopadlo dobře, hlídka městské policie byla na místě včas a zjistila, že muž na silnici usnul zmožen alkoholem. Strážníci spáče probudili a z místa vykázali. Zranění naštěstí neutrpěl.

Tak znova. K popelnicím nábytek nepatří
Už několikrát strážníci upozorňovali, že starý nábytek a podobné věci k popelnicím nepatří a mají se odvážet do sběrného dvora. Jak se ale ukazuje, pořád se najde někdo, kdo to neví nebo ho to prostě nezajímá. Strážníci se tak museli po zavolání vypravit k jednomu z věžáků na sídlišti, kde byl vedle kontejneru na odpad odložen nábytek a zařízení bytu. Šetření v domě ukázalo, že tady kdosi vyklízel jeden z bytů. Původce této skládky se nakonec podařilo i s přispěním kamerových záznamů vypátrat. Pachatel slíbil, že do druhého dne všechno od kontejnerů zmizí a to také dodržel. Případ byl tedy vyřešen pouze domluvou.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 01.06.2020 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy