Sokolov: Úpravy lesoparku pod Hardem začaly (TV Západ)

Dlouho očekávané úpravy lesoparku pod rozhlednou Hard v Sokolově začaly. Projekt má dvě fáze a v té první dojde ke kácení přebytečných dřevin a rekonstrukci pěšin.

„Začala konkrétně 4. ledna 2017, když jsme předali staveniště společnosti, která vyhr

dezinfekce

Dlouho očekávané úpravy lesoparku pod rozhlednou Hard v Sokolově začaly. Projekt má dvě fáze a v té první dojde ke kácení přebytečných dřevin a rekonstrukci pěšin.

„Začala konkrétně 4. ledna 2017, když jsme předali staveniště společnosti, která vyhrála ve výběrovém řízení právě na provádění této akce. V rámci této akce dojde k tomu, že z velké části bude prořezán lesní porost, který kolem rozhledny Hard je, a také budou vytvořeny nějaké pěší cestičky, přibude určitě pár laviček. Zkrátka platí to, co jsme řekli na počátku tohoto projektu při samém projektování, že chceme, aby další kus města byl nejen přístupný, ale také, aby byl krásný, relaxační, odpočinkový, a to věřím, že opravdu bude,“ popsal starosta Sokolova Jan Picka.

Část území bude po nezbytnou dobu uzavřena.

„Je to z důvodu bezpečnosti právě těch, kteří by tam chtěli jít a jak jsem avizoval, dojte také ke kácení dřevin a opravdu ty práce mohou býti nebezpečné, takže já bych i prostřednictvím Vás požádal všechny Sokolováky, aby opravdu pečlivě dbali tohoto zákazu, a aby dodržovali všechny pokyny, které se k této stavbě nějakým způsobem váží. A to z jednoho prostého důvodu. Jde o její bezpečnost a my samozřejmě chceme, aby ta akce byla zrealizována co možná nejrychleji, nejkomfortněji. Ukončena by měla být v červnu tohoto roku,“ požádal obyvatele Picka.

Vítězná firma nabídla cenu za realizaci 2,8 milionu korun.

„Proti původnímu rozpočtu jsme počítali zhruba s částkou 3,6 – 3,7 miliónů, tak došlo k úspoře něco kolem miliónu korun, to znamená, že i v tomto případě jsme při zadávání zakázky byli úspěšní. Samozřejmě, že ušetřené peníze chceme proinvestovat do akcí podobného druhu nebo je přesuneme do jiných investičních aktivit našeho města,“ informoval starosta.

Území s rozlohou přes 25 tisíc metrů čtverečních leží ve svahu. Ve druhé etapě úprav se počítá i s plochou pro sáňkování ze směru od rozhledny ke hřbitovu.



Komentáře

Váš komentář videa...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 14.01.2017 02:19
Video



0 +
 

Hlavní zprávy