Sokolov: Tenistku Vondroušovou přivítaly stovky lidí na Starém náměstí (TV Západ)

Sokolovské Staré náměstí se ve středu v odpoledních hodinách zaplnilo fanoušky, kteří přišli společně oslavit vítězství v tenisovém Wimbledonu zdejší rodačky a reprezentantky Markéty Vondroušové.

dezinfekce

Akci uspořádal Městský dům kultury ve spolupráci s městem Sokolov. Od 16 hodin se rozběhl program, který moderoval David Petřík a představila se v něm další úspěšná Sokolovačka, zpěvačka Lucie Večeřová, vrstevnice a spolužačka z ročníku tenisové hvězdy. 

Na velkoplošné obrazovce mohli lidé sledovat nejen záběry z náměstí, ale také zhlédli medailonek, který vyrobilo studio Západ.cz u příležitosti udělení cen Osobnost města Sokolova za rok 2021 právě Markétě Vondroušové. K vidění byl také sestřih finálového utkání s tunisankou Ons Džabúrovou. 

Krátce před pátou hodinou zaparkovalo na prostranství u kostela za policejního doprovodu auto, ze kterého vystoupila Markéta Vondroušová se svou sestrou a zástupcem místních podnikatelůl Romanem Heřmanem.  U vyhrazeného prostoru je uvítali místostarosta Sokolova Jan Picka a ředitel Městského domu kultury Tomáš Melč. Špalírem fanoušků společně došli pod pódium, kde aktuálně desátou hráčku žebříčku ATP, přivítal se slavnostním řetezem starosta Sokolova Petr Kubis. 

„Dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji, nejen za sebe, ale za nás za všechny, za všechny Sokolováky, přivítal v Sokolově. Maky, vítejte doma! My si opravdu nesmírně vážíme toho, že jistě máte nabitý program a přesto jste našla chvilku a přijela jste sem za námi do Sokolova. Jak říkáme, přijela jste do rodného města. Děkujeme Vám za to ještě jednou. To, že jsme na vás hrdí, pyšní Vám asi říkat nemusím a myslím, že Sokolov bylo město, kde se fandilo úplně nejvíc. Odpovídaly tomu samozřejmě i následující oslavy, tady v Sokolově. Dokonce někteří využívali kašnu k tomu doslova. V každém případě, moc Vám děkujeme nejen za reprezentaci ČR, ale za Sokolov. Tak o Sokolově zase bylo slyšet pozitivně. Moc si toho vážíme. Přejeme Vám samozřejmě hodně sil, hodně zdraví, hodně úspěchů a věříme, že se v nejbližší době zase mezi nás přijedete podívat. Ještě jednou vítejte doma,“ poděkoval starosta Petr Kubis. 

Po předání květin dostala Markéta Vondroušová také speciální edici piva z místního pivovaru a dárkový koš s jejími oblíbenými gumovými medvídky. Poté se pozdravila s návštěvníky akce. 

„Ahoj všichni, jsem hrozně ráda, že tady s vámi můžu dnes být. Je hrozně hezký vás tady všechny vidět. Upřímně jsme asi nečekali, že tady tolik lidí vůbec bude. A asi když jsem tady začínala jako malá hrát tenis, tak asi nikdo nečekal, že tady budu teď takhle stát a a mluvit takhle s vámi po po takovém turnaji. A já jsem tady prožila krásný dětství a začínala jsem tady hrát tenis a je krásné vidět, že vlastně z malého města se dá dostat takhle vysoko. Takže si hrozně cením toho, jak všichni fandíte a vím, že jste to tady všichni prožívali. Mamka tady pak byla po tom finále, takže jsem to měla z první ruky a moc si toho vážím. Děkuji,“ vyznala se Vondroušová. 

Květinami ocenili výkony mladé tenistky ředitel sokolovské chemičky Milan Brejchal a předseda Dozorčí rady SUAS Group Pavel Tomek. Markéta Vondroušové se poté zapsala do pamětní knihy města a odpověděla na dotazy návštěvníků. Přítomní novináři a televizní štáby pak měli možnost vyzpovídat tenistku před její autogramiádou, kterou vyvrcholil program na Starém náměstí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy