Sokolov: Tenisový klub se dočkal moderního zázemí

Radnice v Sokolově nechala postavit nové zázemí pro místní tenisový klub ve sportovním areálu Baník. Stavební firma původní objekt zbourala a na jeho místě postavila nový. Objekt nabídne profesionálním ale i amatérský tenistům moderní zázemí. Zázemí pro tenisty si v pátek 22. května osobně prohlédla světová hráčka a sokolovská rodačka Markéta Vondroušová, která s tenisem v Sokolově začínala.

dezinfekce

Výstavba nového zázemí začala vloni v létě.

„Splnili jsme slib, který jsme tenisové veřejnosti dali. Nejen tenisový klub, ale i veřejnost, která si chodí zahrát tenis, se může těšit na nové zázemí. Prostornější a modernější šatny, klubovnu i sociální zázemí. To vše vzniklo po konzultacích s tenisty. Některé problémy se musely řešit při realizaci, ale to je prostě život,“ uvedl Picka.

Město za práce zaplatilo celkem více než 11 milionů korun.

Ve druhé etapě se počítalo kromě jiného s novou nafukovací halou přes tři kurty, ale zatím z toho asi kvůli ekonomické situaci sejde. 

"Úplně jsme od druhé etapy neupustili, ovšem bude odložena. Není jasné, zda na příští nebo přespříští rok. Jsme rádi, že se podařilo dotáhnout do úspěšného konce alespoň první etapu obnovy tenisového areálu,“ dodal Picka.

„Občas si tady ještě zahraji, zrovna zítra tu půjdeme na kurt. Jaký je tady povrch? No dobrý,“ odpověděla s úsměvem Vondroušová.

Vloni se probojovala až do finále jednoho z nejprestižnějších turnajů grandslamové kategorie, pařížského French Open. Kromě prohlídky se také postarala o slavnostní přestřižení pásky do areálu, kterou jí podrželi starostka Renata Oulehlová a místostarostové Karel Jakobec a Jan Picka.

V areálu Tenisového klubu Sokolov funguje tenisová škola pro děti od pěti let, Tenisový klub Sokolov má zastoupení v nejvyšší západočeské soutěži ve všech mládežnických kategoriích.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.05.2020 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy