Sokolov: Své umění pod šapitó ukáží školáci

Akrobaté, kouzelníci, žongléři, provazochodci, klauni a fakíři se na dva týdny stali ze žáků Základní školy Rokycanova, kteří se zapojili do projektu Cirkus Happy Kids. Umožňuje jim prožít mimořádnou událost a získat naprosto nové zkušenosti. A přitom se představí veřejnosti v celkem osmi představeních pod cirkusovým šapitó.

dezinfekce

V první části týdne děti připravují pod dohledem zkušených trenérů svá čísla, v druhé části týdne je pak před zraky návštěvníků cirkusu předvedou. Cílem projektu jsou nejen spolupráce napříč třídami, být součástí týmu, ale také otestování vlastních hranic, překonání trémy…Jeden za všechny, všichni za jednoho! Zveme všechny rodiče, prarodiče, kamarády, známé, děti, dospělé na představení. Čekají vás dvě hodiny nabité profesionálními výkony a zážitky. Těší se na vás Centrálka a cirkus Happy Kids.

A kdy a kam do Cirkusu Happy Kids? Představení se konají pod šapitó ve volnočasovém areálu Bohemia.

Čtvrtek 26. 5. od 17:00 (premiéra skupiny A)

Pátek 27. 5. od 17:00 (premiéra skupiny B)

Sobota 28. 5. od 10:00 (derniéra skupiny B) a od 14:00 (derniéra skupiny A)

Středa 1. 6. od 17:00 (premiéra skupiny C)

Čtvrtek 2. 6. od 17:00 (premiéra skupiny D)

Pátek 3. 6. od 17:00 (derniéra skupiny C)

Sobota 4. 6. od 10:00 (derniéra skupiny D)

Vstupné je 250 Kč pro dospělé, 100 Kč pro děti. Děti do tří let mají vstupné zdarma. Představení trvá dvě hodiny.

Co je projekt Happy Kids?

Cirkus Happy Kids přijede do školy s vlastním cirkusovým šapitó a po dobu jednoho týdne vyučuje žáky v devíti cirkusových disciplínách. V závěru projektu může nastudované přestavení dětí, které zazáří jako opravdové hvězdy manéže, vidět veřejnost. Na tato představení jsou totiž srdečně zvány rodiny dětí, přátelé a spolužáci.

Cirkus Happy Kids tvoří profesionální artisté, kteří projeli téměř celý svět. Nyní se specializují hlavně na práci s dětmi. Pod jejich vedením se děti naučí různým cirkusovým profesím, jako jsou například akrobati, kouzelníci, žongléři, klauni, fakíři, tanečníci nebo černé divadlo.

Smyslem projektu Cirkus Happy Kids není jen zprostředkování zážitku z cirkusového prostředí dětem. O mnoho více je kladen důraz na možnost otestovat si své dovednosti, vnitřně růst i odhalit mnohdy skryté talenty,

které v běžném životě zůstanou bez povšimnutí. Stát uprostřed manéže a předvést svůj um vyžaduje notnou dávku odvahy i překonání trémy. Odměnou je pak zasloužený aplaus publika v cirkusovém stanu, který propůjčuje dětem tak důležitý pocit důležitosti a jedinečnosti. Jeden za všechny - všichni za jednoho - to je základní myšlenka projektu.

Zdroj: Město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 25.05.2022 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy