Sokolov: Strážníci pomohli ztracenému chlapci najít matku

Strážníci Městské policie Sokolov mají měsíc co měsíc plné ruce práce s řešením nesprávného parkování, rušením nočního klidu nebo odchytem zatoulaných zvířat. Občas je jejich služba ale „zpestřena“ i případy ne zcela obvyklými. Co například je zaměstnalo v červenci?

dezinfekce

Vlaštovky zabloudily na nádraží
Přestože jsou vlaštovky poměrně zdatné cestovatelky a při pravidelných tazích uletí velké vzdálenosti, ze sokolovského nádraží zcela jistě odcestovat nechtěly. Nějakým nedopatřením zabloudily do mezipatra budovy a nemohly odtud najít cestu ven. Přítomní lidé pomoci nedokázali, protože okna nešla otevřít. Na pomoc tedy přispěchali strážníci, kteří vlaštovky odchytili a poté vypustili na svobodu.

Podivné místo k dětským hrám
Na střeše obchodu v Sokolovské ulici, známém jako účko, se pohyboval muž, což ještě tak podivné nebylo. Co bylo ale podivnější, že tady s ním byla i jeho malá dcerka. O události se dozvěděla městská policie po zavolání, že po střeše běhají nějací lidé a cosi tu snad demontují. Hlídka, která na místo přijela, se dozvěděla, že muž opravuje reklamní poutač, na střechu vylezl po přistaveném žebříku a děvče si tady hraje za jeho dozoru. A obchod pod střechou má v nájmu.

Ježek nebyl v kleci, ale ve sklepě
Před poněkud zapeklitý případ byla postavena hlídka městské policie, která měla vyprostit z nedobrovolného zajetí ježka. Nikoliv však z klece hlavolamu, jako tomu bylo v populárním seriálu o Rychlých šípech, ale z betonové jámy v Alšově ulici, kam pichláč spadl a nemohl ven. Strážníci s pomocí podběráku ježka přes sklepní okénko vyndali a vypustili zpět do přírody, kde mu bylo rozhodně lépe.

Na pověry ve službě strážníci dát nemohou
Rozbití zrcadla prý přináší následující několikaleté smolné období. Strážníci to však příliš řešit nemohou. Když jim sokolovský občan oznámil, že z nádoby na sklo v Rooseveltově ulici vyčnívá obrovské zrcadlo a mohlo by tady dojít ke zranění chodců nebo cyklistů, museli konat. Hlídka použila teleskopický obušek, zrcadlo s ním rozbila a střepy pak uklidila tam, kam patří. Tedy do kontejneru na sklo.

Když vosy změní službu v malé drama
Rozzuřené vosy zaútočily na hlídku městské policie, které byl při zásahu ještě nápomocen asistent prevence kriminality. Do ulice Svatopluka všichni přijeli na oznámení, že tady leží zdechlina zvířete. Když chtěli domnělou zdechlinu odstranit, vosy ukryté pod mršinou se vyrojily a zaútočily. Strážník, který dostal osm žihadel, kupodivu dopadl z napadených relativně nejlépe. Další dva lidé sice vyfasovali jen po jednom žihadle, ale vzhledem k tomu, že byli na vosí bodnutí alergičtí, muselo se jim hned dostat lékařské pomoci. Až po akci se ukázalo, že se nejednalo o zdechlinu, ale o starý kožich, pod nímž si vosy udělaly hnízdo.

Pod mostem se nespí, máme noclehárnu
Na muže spícího pod mostem v ulici Jednoty narazila při výkonu služby městská policie. Hlídka muže vyzvala k podání vysvětlení a prokázání totožnosti. Muž hlídce sdělil, že byl propuštěn z výkonu trestu ve věznici v Horním Slavkově a nemá kde spát. Bylo mu proto doporučeno, aby k přespání využil noclehárnu v Nádražní ulici. Tam by se měl příště odebrat i další muž, který si pro změnu ustlal před finančním úřadem v tújích.

Žena nebyla opilá, vyděsili ji divočáci
Na údajně opilou ženu upozornil strážníky volající s tím, že na silnici na chemičáku musel prudce zabrzdit, jelikož vběhla do cesty. Hlídka na místě zjistila, že tu sice ona žena už není, ale u odbočky k chemickým závodům u bývalého Akrylu se pohybuje stádo divokých prasat, kterých se mohla neznámá leknout, a proto asi vběhla do vozovky. Na přítomnost divokých prasat jsou strážníci upozorňováni čím dál častěji. Jeden občan například volal, že u zahrádkářské kolonie za areálem Bohemia je stádo asi dvaceti divokých prasat, které by mohlo ohrozit procházející pejskaře a zahrádkáře. Hlídka se pokusila černou zvěř několikrát vytlačit pomocí zvukového výstražného znamení na služebním vozidle, ale divočáci se pouze přemístili jinam.

Ztratil se na prázdninách
Volající muž oznámil městské policii, že k němu v ulici Marie Majerové přišel cizí chlapec s tím, že je v Sokolově na prázdninách, zabloudil a nezná cestu domů. Chlapec byl převezen na služebnu Policie ČR Sokolov město ke zjištění totožnosti, protože byl zmatený a nebyl schopen komunikovat. Policisté nakonec jeho matku vypátrali a ta si syna převzala.

Co tam asi mohl hledat?
Ke služebně městské policie přišel neznámý muž, který prostřednictvím interkomu oznámil, že bude chodit po městě a přitom si svítit baterkou do kontejnerů. Poté odešel neznámo kam…


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 06.08.2019 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy