Sokolov: Starostou města se stal Mgr. Petr Kubis (TV Západ)

V pondělí 17. října se uskutečnilo ustavující zasedání Zastupitelstva města Sokolov. Sedmadvacet zvolených zástupců složilo nejprve slib. Koalice mezi vítězným hnutím ANO 2011 a seskupením Společně pro Sokolov s podporou hnutí Volba pro kraj disponuje většinou patnácti hlasů.

dezinfekce

Novým starostou byl 22 hlasy zvolen Mgr. Petr Kubis za ANO 2011, který převzal od dosavadní starostky Renaty Oulehlové. Ta se stala neuvolněnou druhou místostarostkou. Do funkce zastupujícího 1. místostarosty pak byl zvolen Bc. Jan Picka. 

Starosta bude mít v gesci především oblast bezpečnosti, oblast finanční a oblast rozvoje města. První místostarosta bude mít na starosti oblast správy majetku, se kterou souvisí i společnosti SOTES spol. s r. o. a Sokolovská bytová s.r.o. Dále bude do jeho působnosti spadat oblast sportu a školství. Místostarostka, která je zároveň poslankyní Parlamentu ČR, bude mít v Sokolov na starosti sociální oblast a kulturu.

Počet členů rady byl snížen z 9 na 7. Do Rady města Sokolova byli kromě vedení zvoleni dále: Ing. Erik Klimeš, Mgr. Ilona Medunová, Ing. Iva Kalátová, MBA, a Ing. Michael Rund. 

Předsedou kontrolního výboru byl zvolen Mgr. Bc. Petr Krágl, MBA. Vedení kontrolního výboru bylo již tradičně přenecháno opoziční straně. Předsedou finančního výboru byl zvolen Ing. Erik Klimeš. Zároveň byl snížen počet členů z 11 na 9 členů. Záznam z jednání zastupitelstva bude nahráván a archivován.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy