Sokolov: Síť záchytných parkovišť mají posílit další projekty (TV Západ)

Podobně jako v posledních letech chystá Sokolov výrazné investice do parkovacích ploch ve městě. Zvláštní pozornost věnuje především velkým záchytným parkovištím ať už na sídlišti Michal, či poblíž centra nebo u vlakového nádraží.

dezinfekce

„Já bych, samozřejmě je začátek roku, tak možná využil této chvíle a omluvil se občanům, že i letos je budeme trošku trápit a budeme pokračovat ve výstavbě parkovišť, rekonstrukcí komunikací a jedním z parkovišť, které budeme rekonstruovat v letošním roce, je další naše záchytné parkoviště v Sokolově, a to je v areálu Bohemie. V současné době je tam písčitá plocha a chápu, že lidé tam parkovat nechtějí, protože zejména když je třeba nepříznivé počasí, tak to tam úplně nejde. Takže jsme vyhlásili veřejnou zakázku na zhotovitele, kdy počítáme, že by tam mělo vzniknout zhruba kolem 100 parkovacích míst. Co se týče toho povrchu, tak to nebude asfalt, bude to propustná dlažba, kdy pojezdová komunikace bude uprostřed s tím, že počítáme, že toto parkoviště by mohlo být vybudováno někdy v rozmezí měsíce března až září letošního roku,“ popsal starosta Sokolova Petr Kubis. 

Město chce postupně v rámci tzv. dopravy v klidu vybudovat síť záchytných parkovišť. Některé už slouží, jako například v lokalitě Mánesova na sídlišti Michal. Hlavní myšlenkou je zachovat možnost bezplatného parkování jak obyvatelům města, tak návštěvníkům při nejrůznějších větších akcích. 

„A právě areál Bohemie je jedno z míst, kde by takové parkoviště mohlo být. My podobné parkoviště v letošním roce budeme budovat i u vlakového nádraží, kde vznikne parkoviště, kde by mělo být asi 100 parkovacích míst a chtěli bychom vybudovat v ulici Mánesova II, kde už vlastně záchytné parkoviště je a tak i na té pravé straně z pohledu od silnice by mělo vzniknout další parkoviště, kde by mělo být také kolem 100 parkovacích míst. To je to zásadní, tak aby lidé mohli zaparkovat někde v okolí centra a pak si vlastně do centra dojít v nějaké přiměřené docházkové vzdálenosti,“ dodal Kubis. 

V projektech Mánesova II., Nádražní i Bohemia se počítá mimo jiné také s veřejným osvětlení a napojením na kamerový systém. V součtu s ostatními akcemi se jedná o zhruba tři stovky parkovacích míst. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy