Sokolov: Problémové domy v Nádražní jsou již prázdné (TV Západ)

Domy v sokolovské Nádražní ulici, jejichž nájemníci byli po dlouhé roky zdrojem problémů, nepořádku v okolí, jsou již prázdné.

dezinfekce

Blok čtyř vchodů nájemního činžovního domu, mezi které je vklíněn jeden vchod se soukromými vlastníky, obývaly více než tři desítky rodin s celkem 150 členy. Město se po složitém vyjednávání dohodlo na odkoupení nemovitostí za 16 milionů korun, tedy cenu vycházející ze znaleckého posudku. Dohodu schválilo také Zastupitelstvo. 

"Já jsem rád, že se to podařilo vyřešit s tím, že interdisciplinární tým, mohu to takto nazvat, tzn. Odbor sociálních věcí, neziskové organizace, Policie, řešila v průběhu času 35 rodin, které zde bydlí, protože smyslem bylo to, aby ty rodiny nezůstaly na ulici, protože to město kupuje. Já jsem moc rád, že jsme ve fázi, kdy se podařilo vyřešit bydlení všech těchto rodin. Dům je v současné době prázdný, probíhá proces přebírání jednotlivých vchodů s tím, že město v té konečné fázi se rozhodlo, že přidělí byty čtyřem rodinám s tím, že jedna rodina nakonec nabídku města odmítla a je to vlastně na doporučení toho týmu, který řešil těch všech 35 rodin. Tyto rodiny dostanou byty II. Kategorie v ulici U divadla. Následně bude probíhat zabezpečení tohoto majetku a budeme komunikovat co dál, jak s těmito byty naložíme," popsal situaci starosta Sokolova Petr Kubis.

Podmínkou převzetí nemovitostí novým vlastníkem je jejich vyklizení, včetně nepořádku v okolí a také fakt, že na adrese nebudou žádné platné trvalé pobyty. 

"Potom  dojde k zápisu na Katastru a město si bytové jednotky převezme a zašle finanční prostředky prodejci. Já počítám, že bychom měli tuto záležitost mít dořešenou v průběhu ledna nejpozději. Co se týče dalšího využití a stavu jednotlivých nemovitostí, tak něco zdemolovat je to nejjednodušší. To, co máme informace od Sokolovské bytové, tak ty domy nejsou v tak dramatickém stavu, abychom přistoupili rovnou k demolici a spíše budeme uvažovat o případné rekonstrukci těchto bytových jednotek, protože si nemyslím, že tato lokalita tím, že je na okraji města je špatná," dodal Kubis. 

Město má dlouhodobé plány na revitalizaci celého území, které bude nyní potřeba aktualizovat. V případě, že domy zůstanou zachovány a budou později sloužit k účelu bydlení nebo ubytování, plánované záchytné parkoviště pro kamiony bude zřejmě posunuto dále v území směrem na Královské Poříčí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy