Sokolov: Přes tři stovky čertů vyrazilo do ulic (TV Západ)

Pátý ročník Průvodu čertů v Sokolově se uskutečnil na druhou adventní neděli 8. prosince. Avizovaná účast slibovala opět mimořádnou show s nejrůznějšími převleky, tvrdou muzikou, světly a ohnivými efekty.

dezinfekce

„Sedmnáct skupin - Jsou to české skupiny, pak Švýcaři, Rakušané a Němci. Mě nejvíc zaujali „oceláři“ z Regensburgu, jak zde „mydlili“ oheň v koších – to se mi moc líbilo. Oni mají každý rok něco nového, žijí tím, takže my víme, že to vždy bude dobré. „Takhle „obsypané“ jsme to ještě neměli. Obsypávalo se to již někdy kolem půl páté odpoledne. Což je pecka. Lidé si to konečně hezky rozprostřeli, takže si myslím, že si to daleko více užívají, než když se mačkali na jednom či na druhém náměstí. Takhle jsme to přesně plánovali, aby to bylo dlouhé, aby se každý vešel a byli max. dva, tři za sebou, což se zde ukazuje, že tak to je,“ popsal ředitel MDK Ladislav Sedláček.

Postupně se tisícům diváků představili členové skupin Ursteiner Höllen Teufln, Waidla Deifen, Williwoida Woidteifen z Rakouska, Regensburger Deifln, Ruhstorfer Rottdeifen, Club Regensburger Doana Gsindl a Auwald Deifln St. Johann z Německa, které doplnili čerti ze švýcarské skupiny Aare Tüfel. Ani české skupiny nezůstaly pozadu a předvedly své masky i pohyb na scéně. Přijeli členové Krampus čerti Vodňany, Krampus čerti.cz, Čerti cz., Eligor Mladá Boleslav, Čerti ze severu, Pekelníci z Chomutova, Čerti Loket, Čerti Teplice, Čerti Tábor a Krampus Pertoltice. 

V závěru roku už proběhnou v Sokolově nepoměrně klidnější akce.

„Do konce roku chystáme již jen 3. a 4. advent - to bude o klidu, pohodě, aby si to lidé užili, protože i mí lidé se potřebují trošku zklidnit, aby si užili náležitě Vánoce se svými rodinami. Dovolil bych si tímto popřát lidem, protože se asi už neuvidíme, hezké svátky a šťastný Nový rok. Moc si vážím toho, že navštěvujete naše akce, chodíte k nám do divadla, do kina. Letos kino – úplně nejvíc, rekordní návštěvnost, jaká kdy byla. Jsem za to strašně šťastný. Moc vám děkuji a klobouk dolů před vámi. My to děláme pro vás a jsme rádi, když přijdete. Takže ještě jednou – nyní potlesk patří vám,“ poděkoval návštěvníkům akcí Ladislav Sedláček.  

I my se připojujeme s přáním klidných Vánoc všem pracovníkům MDK Sokolov. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy