Sokolov: Přátelé divadla, Sokolovská čurda se vrací

Sokolovská čurda, to je setkání ochotnických divadel z celé republiky a stala již tradiční akcí města. Letos se koná její jubilejní 20. ročník ve dnech 23. až 25. září a v divadle městského domu kultury se představí osm souborů. V programu přehlídky najdete jak představení pro děti, tak i klasiku, komedii i muzikál. A na co se můžeme těšit?

dezinfekce

V pátek 23. 9. jako vždy zahajujeme přehlídku pohádkou. Letos jí je Kubula a Kuba Kubikula od Divadelního studia D3, Karlovy Vary. Večer pak můžete vidět hru Maude, Lionel a prst Jacksona Pollocka v podání Divadelního klubu Jirásek, Česká Lípa.

V sobotu 24. 9. zahájíme hrou Píseček, kterou odehraje Ochotnický spolek Žumpa z Nučic. Následuje hra Maryško naše, kterou přiveze Divadelní ochotnický soubor při KLZ Horšovský Týn. Po sobotním obědě můžete shlédnout představení pro školáky i dospělé Přijela pouť aneb veršovaná hříčka o tom, co se všechno může na pouti stát … v provedení Dětského divadelního souboru LUPÍNEK z Březové u Sokolova. Na odpoledne máme připraveno představení Sherlock Holmes - zrození zla, jež servíruje Suchdolský divadelní spolek SUD ze Suchdola nad Lužnicí. Sobotní večer oživí Krvavá Henrieta aneb jedno jaro v Paříži v nastudování Divadla Stodola z Jiřkovic.

Pro opravdové milovníky divadla jsme na nedělní dopoledne připravili hru Oblomov, s níž přijelo Divadlo JakoHost Plzeň. Účast žádného z diváků nemusí končit závěrečnou oponou jednotlivých představení. Veřejnost je zvána i na rozborové semináře, které následují po každém představení. Diskuze povede Petra Richter Kohůtová, lektorka znalá divadelního umění. Kdo chce naslouchat a poučit se, je toto skvělá příležitost.

Jubilejní 20. ročník přehlídky dává tušit, že „Sokolovská čurda“ a město Sokolov patří k sobě. Zbývá si jen přát, aby nevyprchal elán nadšenců z Divadla bez zákulisí, kteří se o přehlídku starají, stejně tak jako přízeň města Sokolov, Karlovarského kraje, MDK Sokolov a dalších sponzorů, díky nimž může být přehlídka pořádána. Jménem pořádajícího souboru a jménem všech  herců jsou všichni příznivce ochotnického divadla co nejsrdečněji zváni. I v letošním roce platí pro seniory nad 65 let zlevněné vstupné.

Zdroj: Město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy