Sokolov: Po třech letech se podařilo otevřít pobočku střední vojenské školy

Výuku zahájili ve čtvrtek 1. října studenti prvního ročníku sokolovské pobočky Vojenské střední školy. Pobočku střední vojenské školy se v Sokolově podařilo otevřít po třech letech příprav a pokusů, kdy se předtím nadvakrát nepodařilo naplnit třídu zájemci o studium. Vyšel tedy až třetí pokus, což ocenil hejtman Petr Kubis.

dezinfekce

Celkem 27 žáků nastoupilo do oboru Strojírenství Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany Moravská Třebová na Integrované střední škole technické a ekonomické v Sokolově. Ještě předtím absolvovali od září měsíční přípravu v Moravské Třebové. V Sokolově je přivítali zástupci Ministerstva obrany, Armády České republiky, Karlovarského kraje, města Sokolov i školy samotné. Hejtman Petr Kubis studentům popřál skvělé studijní výsledky, i když teď zřejmě kvůli koronaviru bude studium distanční, pevné zdraví, a aby se těm, kteří jsou z ostatních regionů, v našem kraji líbilo.

Starostka města Renata Oulehlová kvitovala s povděkem, že se snahu dostat tuto školu do Sokolova podařilo dotáhnout do zdárného konce.

„Armáda má stále svou důležitost a význam. Vidíme to i v době koronavirové pandemie, kdy jsou vojáci připraveni pomáhat,“ uvedla starostka a vzkázala studentům, že jsou pro ně v případě potřeby dveře na radnici kdykoliv otevřené.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
02.10.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy