Sokolov: Odešel pan Jaroslav Makrot, významná osobnost města

Ve věku 93 let zemřel 14. listopadu pan Jaroslav Makrot, který byl vyhlášen Osobností města 2016. Poslední rozloučení s Jaroslavem Makrotem se koná v pátek 22. listopadu v 13:45 hodin ve smuteční obřadní síni pardubického krematoria.

dezinfekce

Jaroslav Makrot byl dlouholetý občan Sokolova, člen Československého svazu bojovníků za svobodu, který se ve městě usadil v 50. letech minulého století. Během 2. světové války působil v oblastním odboji, zažil holocaust i pochod smrti. Po tomto složitém období patřil mezi první poválečné obyvatele Sokolova a aktivně se zapojil do budování města, mimo jiné i na společenské úrovni. Jeho největší přínos vnímají především příznivci kultury. Pan Makrot významně přispěl k rozkvětu loutkové scény v Sokolově. Současně jako režisér a dramaturg dlouhá léta působil v ochotnickém souboru v Hornickém domě, nyní Městském domě kultury. Psal uznávané divadelní recenze, vyhledávané eseje a pořádal debaty s historickou tématikou. Byl spoluzakladatel sokolovské takzvané Rady starších a i přes svůj úctyhodný věk byl iniciátorem nápadů a myšlenek podporujících společenský život Sokolova.

Snímek je z předávání ocenění Osobnost města. Zleva Karel Jakobec, Renata Oulehlová, Jan Picka, Ludmila Nováková, Ivo Záleský a v popředí Jaroslav Makrot.

Více o životě Jaroslava Makrota si můžete přečíst zde.

Video - Jaroslav Makrot, Osobnost města Sokolova 2016 - viz zde.




Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy