Sokolov: O nízkoprahové centrum je trvale zájem

Nízkoprahové denní centrum provozuje již druhý rok v pronajatých prostorách v sokolovské Nádražní ulici obecně prospěšná společnost Pomoc v nouzi. Na projekt s názvem Rekonstrukce budovy č. p. 2140 v Nádražní ulici Sokolov – nízkoprahové denní centrum obdrželo město Sokolov v roce 2018 dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 4,3 milionu korun.

dezinfekce

Toto prospěšné zařízení napomáhá osobám bez přístřeší v návratu do běžného života. V denním centru je pro ně zajištěna možnost osobní hygieny, vyprání vlastního oblečení či pomoc s vyřízením osobních dokladů. Stravování se daří zajišťovat ve spolupráci s Potravinovou bankou Karlovarského kraje.

Kapacita denního centra byla udržena také v době nouzového stavu, který byl vyhlášen v souvislosti s pandemií koronaviru COVID 19. V této době byla hygienická opatření obzvlášť zpřísněna, a byť jsou osoby bez přístřeší skupinou s poměrně velkým rizikem nákazy, ani u jednoho z klientů nebyla nemoc prokázána.

Službu mohou klienti využívat sedm dní v týdnu. V první polovině letošního roku využilo službu 64 klientů. Od zahájení provozu se město nadále o objekt stará a zhodnocuje ho, nad rámec původní rekonstrukce byla například opravena část fasády či umístěny bezpečnostní mříže do oken.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 09.08.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy