Sokolov: Novým ředitelem nemocnice se stal Jaroslav Kratochvíl

Ředitelem sokolovské nemocnice bude od srpna Jaroslav Kratochvíl, zkušený manažer, který se stal známý během svého úspěšného působení v čele nemocnice a polikliniky v České Lípě. Ve funkci střídá Jiřího Štefana, ten se vrací do pozice garanta zdravotnické péče.

dezinfekce

Nemocnice v Sokolově bude mít od 1. srpna nového ředitele, stane se jím bývalý úspěšný ředitel Nemocnice s poliklinikou v České Lípě, a.s. Ing. Jaroslav Kratochvíl. V ní působil od roku 2008 do 2009 jako finanční ředitel, poté odešel a poslední čtyři roky tu pracoval jako generální ředitel. Jeho největší síla proto spočívá v kvalitní orientaci v oblasti zdravotnictví, znalosti financování zdravotní péče a hlavně ekonomiky zdravotnictví. Střídá MUDr. Jiřího Štefana, který byl dočasným ředitelem od května tohoto roku. Nyní bude zastávat funkci lékařského ředitele.

„Jaroslav Kratochvíl je manažer se silným strategickým a komplexním myšlením. Má výborné komunikační schopnosti a vyjednávací dovednosti. Jeho předností je především silná orientace na práci s lidmi a také schopnost motivovat a organizovat druhé i v zátěžových situacích,“ uvedl jednatel firmy Nemos Group Mgr. David Soukup.

Kratochvíl dění v sokolovské nemocnici nyní detailně sleduje, je rád, že je sokolovská nemocnice stabilním a funkčním zařízením.

„Největší síla je v její spádovosti a v množství poskytované péče. Je potřeba pracovat na stabilitě a rozvoji jednotlivých oddělení. To s sebou přinese zájem o nemocnici a zároveň nové pracovní síly,“ uvedl Kratochvíl.

Ten se stal mediálně známý díky svému úspěšnému působení v čele českolipské nemocnice a polikliniky, kterou zachránil od krachu. Recept na záchranu nebyl ale podle něj tak složitý.

„Zvýšili jsme mzdy všem zaměstnancům a nastavili bonusový motivační systém pro primáře a vrchní sestry. Navýšily se výkony od pojišťoven a zajistili jsme peníze z fondu následné péče na přístrojové vybavení ve výši 180 milionů korun,“ vyjmenoval Kratochvíl.

Vedle toho také zlepšil komunikaci uvnitř nemocnice a vytvořil pozitivní mediální obraz nemocnice navenek.

Jaroslav Kratochvíl ve funkci vystřídá Jiřího Štefana, který funkci zastupujícího či dočasného ředitele zastával od května tohoto roku. Na základě dohody přechází na pozici lékařského ředitele, kde bude v rámci svých kompetencí řídit zdravotnický provoz, jak v Nemocnici Sokolov, tak v Nemocnici Ostrov.

„Mým úkolem bylo především stabilizovat situaci v provozu nemocnice, a to zvláště v personální oblasti, neboť díky častým změnám v posledních měsících se mezi personálem objevil poměrně velký neklid a nejistota,“ uvedl Štefan.

Díky vstřícnému a aktivnímu přístupu personálu se mu podařilo nastavit provoz přes letní měsíce a připravit se na budoucí období.

„Myslím, že se mi snad podařilo personál uklidnit. Situace ve zdravotnictví je velmi složitá a diametrálně odlišná od situace před 10 lety. Veškeré priority jsou přesunuty do personální oblasti. Musíme se proto vyvarovat chyb z minula a většinu pozornosti nasměrovat do této oblasti,“ uvedl Štefan.

S tím souhlasí i jeho nástupce, který se chce v prvních týdnech seznámit s jednotlivými primariáty a hlavně s vedoucím personálem nemocnice, společně s nimi chce nastavit otevřenou formu komunikace, která se mu již vícekrát osvědčila.

„Musím si vyslechnout jejich názory, zkušenosti a náměty na další rozvoj,“ uzavřel Kratochvíl.

Zdroj: Markéta Singerová, tisková mluvčí Nemocnice Ostrov a Nemocnice Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy