Sokolov: Noví žáci Policejní školy složili slib (TV Západ)

Slavnostní zahájení školního roku dalšího ročníku Vyšší policejní školy a Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Praze, pobočky Sokolov proběhlo v úterý 3. září v prostorách Městského domu kultury. Ve foyer byla nejprve zahájena dvojice armádních výstav.

dezinfekce

První s názvem Ten druhý život zachycuje na fotografiích vojenské mise – Tobruk – Bagram, operace v Afghánistánu a také pohled do života lidí v prostoru nasazení. 

Druhá výstava je věnována výročí 100 let vojenské geografie a hydrometeorologie. 

V divadle pak za účasti hostů z Ministerstva vnitra, Karlovarského kraje, Policie a také rodičů, složili žáci 1. ročníku slavnostní slib. 

„Pro město Sokolov samozřejmě policejní škola znamená velký krok dopředu. Myslím si, že každé město by si přálo školu s tak velkou prestiží a s kvalitními studenty, kteří mají v životě opravdu veliké uplatnění. A pokud zůstanou u policie, tak my všichni, kdy jsme v nějaké krizi a potřebujeme pomoc, tak policii voláme,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Škola našla v Sokolově skvělé zázemí a spolupráci s partnery je na vysoké úrovni.

„Rozhodně iniciativa a snaha je maximální. Řekl bych, že to drhne na běžných provozních problémech, které se vyskytnou úplně všude. Ale pokud se chce, tak se vždy dokáže věc vyřešit a docílit kýženého výsledku. Věřím, že to bude i v tomto případě. Nemohu si stěžovat, v žádném případě. Takže jsme spokojeni,“ potvrdil ředitel školy Zdeněk Jedlička. 

Oproti loňsku se počet nováčků zdvojnásobí.

„Letos nastoupí dvě třídy – 52 dětí. A jak si vedou ti, kteří studují? Tam je zatím jedna třída z loňského školního roku. Všichni žáci uspěli, bohužel jen jeden ty nároky nezvládl, tak musí ze školy odejít, protože my z těch nároků slevit nemůžeme. Držíme jakousi standardní kvalitu. Takže jeden odešel a všichni ostatní úspěšně nastoupí teď do druhého ročníku,“ doplnil informace Jedlička. 

Policejní škola působí v areálu Integrované střední školy a žáci jsou ubytováni ve výškové budově hned vedle. Karlovarský kraj také usiluje, aby do města a regionu přibyla i střední vojenská škola. 


Komentáře

  • Před 5 roky

    Je to super, jen by bylo dobré, kdyby na stránkách ISŠTE bylo více informací o tomto oboru. Vím, že obor patří pod pražskou školu, ale myslím, že informace na ISŠTE by byly dobré.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy