Sokolov: Nemocnice má lůžka pro pacienty s COVID-19

Nemocnice Sokolov vyčlenila lůžka pro potřebu zajištění akutní péče o pacienty s onemocněním COVID-19. A to přednostně lůžka s možností umělé plicní ventilace a s možností oxygenoterapie. Nově vzniklé „infekční oddělení“ je personálně zabezpečené, a to i převedením zaměstnanců z jiných pracovišť, a je zajištěno věcné a technické vybavení k péči o pacienty s onemocněním COVID-19.

dezinfekce

Na nově vzniklém oddělení byli do 3. dubna hospitalizováni a testováni čtyři pacienti. U žádného z nich se nákaza nepotvrdila a byli propuštěni do domácího doléčení. První pozitivně testovaný pacient na COVID-19 byl zachycen na oddělení následné péče. A to i přes veškerá nadstandardní hygienická i systémová opatření a zákaz návštěv platný od 2. 3. 2020. Pacientka byla na oddělení přemístěna ze zařízení sociálních služeb v polovině března a s počínajícími příznaky byla ihned otestována. Vedení nemocnice to oznámilo v tiskové zprávě, informováni byli i předstaitelé města Sokolov.

„Postupujeme v souladu s pokyny Krajské hygienické stanice. V současné době řízeně probíhá další testování jak pacientů, tak zaměstnanců s vazbami na toto oddělení,” uvedla tisková mluvčí nemocnice Markéta Singerová.

Celkově bylo od začátku nákazy otestováno 46 zaměstnanců a všechny testy dopadly negativně.

Nemocnice Sokolov byla na situaci související s šířením nového viru připravena. S nárůstem počtu nemocných v ČR byla tato situace nevyhnutelná. Pro tyto případy má nemocnice vypracované interní postupy a krizový plán, který průběžně aktualizuje. Všechna opatření jsou adekvátní reálné epidemiologické situaci.

„Běžný provoz nemocnice není nikterak dotčen. Za zvýšených epidemiologických opatření probíhají i nadále akutní operace, porody a další nezbytné lékařské zákroky. Ambulance nadále přijímají pacienty. Pacienti i zaměstnanci jsou o aktuální situaci a opatřeních v nemocnici průběžně informováni. Odpovědnost vůči našim pacientům je na prvním místě, stejně jako bezpečnost našeho personálu,“ řekl ředitel nemocnice Ing. Jaroslav Kratochvíl.



Zdroj: nemocnice Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy