Sokolov: Nemocnice chce udržet kvalitní ortopedickou péči

Mezi jedno z nejdiskutovanějších regionálních témat na sociálních sítích patří v současnosti dění kolem ortopedie v sokolovské nemocnici. Vedení nemocnice se vyjadřuje k dopisu sedmi ortopedů, v němž zpochybňují oficiální výběrové řízení vyhlášené společností na místo primáře ortopedie.

dezinfekce

Zdravotní ředitel holdingu Penta Hospitals CZ MUDr. Jiří Štefan, MBA, chce pouze jednou reagovat na dopis kolegů z ortopedie (informovali jsme zde). Uvádí, že to tedy není výzva k jakékoli polemice.

"Nemocnice Sokolov patří k nejkvalitnějším v regionu a je veřejně známé, že děláme maximum pro její další rozvoj. Doslova přeloženo – naše snaha stále zlepšovat péči o pacienty nemá žádný limit. Výše uvedený dopis několika lékařů ortopédů považuji za účelovou snahu  manipulovat veřejným míněním. Je to neférový přístup k pacientům, kolegům v nemocnici, vedení nemocnice i mně samotnému. To podepisuji plnou vahou své osobnosti. Konečně, za řízení a organizaci péče v naší nemocnici mám přímou odpovědnost. Anebo přesněji, odpovědnost za chod nemocnice a kvalitu jejích služeb nemá nikdo jiný, než vedení nemocnice, jehož jsem součástí. Jeden každý lékař pak odpovídá pouze za kvalitu lékařské péče, kterou on osobně věnuje pacientovi.  

Výběrové řízení  na místo primáře ortopedie bylo jedinou možnou cestou se zárukou, že vybraný kandidát splní veškeré náročné požadavky na odbornost i řízení týmu po primáři Vastlovi. Ten s výběrovým řízením souhlasil a sám žádného vhodného kandidáta nedoporučil.

Nechce se mi věřit, že dopis v této podobě opravdu podepsali všichni jmenovaní. Obsahuje totiž evidentní nepravdy a polopravdy.

Nikdo z kolegů ortopedů například nedostal výpověď, to je naprostý nesmysl.

Také jsem přesvědčený, že ne všichni chtějí z vlastní vůle z nemocnice opravdu odejít. Vyzývám je, aby zvážili tento krok. Situaci dobře znají a sami dobře vědí, že na jedné straně stojí skutečná odpovědnost za nemocnici a její pacienty - a proti tomu hlavně dílčí, osobní, neveřejné  zájmy některých jednotlivců.

Kolegové z ortopedie byli několikrát vyzváni k individuálním setkáním s vedením nemocnice, to však vždy odmítli.

Ano, nebudu rád, když řada z nich odejde, protože jsou pro nemocnici svojí odborností přínosem. Pokud se ale k odchodu skutečně rozhodnou, ortopedie v Nemocnici Sokolov nebude poskytovat méně kvalitní péči, to chci rovnou potvrdit. Její prestiž zůstane netknutá. Je ale možné, že na nějaký čas skutečně dojde k delším čekacím dobám na zákrok. Nikoli vinou nemocnice.

Od začátku máme maximální snahu vrátit do oddělení klid na práci, protože až se bude moci operovat, nesmí být jakýmkoliv způsobem poškozený jediný pacient.

Vedení nemocnice v žádném případě nepřijme diktát. Dopis kolegů z ortopedie je jen neférovým, manipulativním nátlakem, který hraničí s vydíráním. V důsledku poškozuje nemocnici i její pacienty."

MUDr. Jiří Štefan, MBA, zdravotní  ředitel holdingu Penta Hospitals CZ


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.01.2021 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy