Sokolov: Na zámku se udělovaly plakety Prof. MUDr. Jana Jánského

V úterý 4. června 2019 předal v zimní zahradě sokolovského zámku Český červený kříž plakety Prof. MUDr. Jana Jánského za bezpříspěvkové darování krve.

dezinfekce

Slavnostní ceremoniál zahájila primářka transfuzního oddělení sokolovské nemocnice Zuzana Fialová. Město Sokolov zde zastupovala starostka Renata Oulehlová. Součástí slavnostního udílení bylo vystoupení violoncellového souboru Včella při ZUŠ Sokolov.

Transfuzní stanice v Sokolově každoročně zapíše desítky nových dárců. Dlouhodobě zásobuje kromě nemocnice v Sokolově také zařízení v Ostrově na Karlovarsku, nebo v Sušici na Klatovsku. 

"Žijeme v době, kdy plýtváme vším možným, jenom ne láskou a pomocí k těm druhým. Na druhou stranu jsou lidé jako vy, kteří nám dávají víru a naději v lepší svět. Dáváte to nejcenější, co máte a zachraňujete tím lidské životy. Klaním se před vámi všemi s velkým díky a přeji vám, ať krev jen dáváte a nikdy ji nemusíte dostat," dodala starostka.

Se slovy díků a přání mnoho zdraví se připojili také zástupci Českého Červeného Kříže - Oblastní Spolek K. Vary a zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny, Ministerstva vnitra a Oborové zdravotní pojišťovny. ČČK uděluje medaile bronzové za deset, stříbrné za dvacet a zlaté za čtyřicet bezpříspěvkových odběrů. Zlatým křížem ocení osmdesát a více odběrů. Mimořádně pak vyznamenává dárce za 250 a více odběrů Plaketou Dar krve - dar života.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.06.2019 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy