Sokolov: Na stoletou jubilantku čekalo překvapení (TV Západ)

V pondělí 11. března se v Sokolově odehrála výjimečná oslav 100 narozenin paní Jarmily Grycové. Vitální dámě při její pravidelné návštěvě dialyzačního centra připravili pracovníci překvapení v podobě květin, dortu, občerstvení a gratulací.

dezinfekce

„Já jsem byla překvapená úplně všem děkuji. Ani jsem to nečekala. To si ani nezasloužím,“ řekla nám paní Grycová.

Recept na dlouhověkost jubilantka nemá, ale do svých 98 let pracovala na zahrádce a miluje zvířata, především svou kočku Báru. 

„Odpočívám, sedím u televize a už nic nedělám. Někdy vyžehlím trochu prádla, ale už mě ani nenechá,“ dodala pobaveně oslavenkyně směrem ke své dceři.

Za město Sokolov ji přišli popřát místostarostka Renata Oulehlová a místostarosta Jan Picka. 

„A výjimečné už je jenom to, že tedy sté narozeniny a já jsem na úřadě 10 let a poprvé přeji stoleté paní nebo stoletému jubilantovi a musím říct, že je to krásné nebo úplně výjimečné v tom, že na dialýze se domluvili a udělali oslavu. Protože, když si vezmete, že ten člověk je tady třikrát týdně čtyři hodiny, tak to už je trošku taková ta druhá rodina a musím říct, že je to od nich moc hezké. Je to prostě bylo to laskavé, bylo to lidské, bylo to prostě krásné a paní byla úžasná,“ popsala Renata Oulehlová. 

Paní Grycová se do Sokolova přistěhovala v roce 1958 z Chebu, ale pochází z Kaznějova. Za druhé světové války byla v Německu a Rakousku jako totálně nasazená. Pracovala jako prodavačka, administrativní síla a v důchodu také v pekárně. Dříve ráda bruslila a humor jí ani v pokročilém věku neopouští. Má 2 děti, dceru a syna a těší i ze šesti vnoučat a stejného počtu pravnoučat.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy