Sokolov: Na Městském koupališti zdraží vstupné (TV Západ)

Sokolovské městské koupaliště pro letošní sezónu bude mít dražší vstupné. Před pěti lety rekonstruovaný areál přivítá své první návštěvníky opět 1. června.

dezinfekce

"Rada města rozhodla o tom, že se ceník bude měnit. Budeme zdražovat vstupné, ale nebude to nikterak zásadní, je to třeba o 20 korun u dospělého v případě celodenní vstupenky. Důvody, proč jsme k tomu přistoupili, jsou dva. Prvním hlavním důvodem je, že samozřejmě stoupají provozní náklady. Město Sokolov provozuje koupaliště, které jako jedno z mála, je vždy plněno pitnou vodou. Tzn., že se to samozřejmě na provozních nákladech musí odrazit. Druhým důvodem bych řekl, že je společenský a bezpečnostní, protože na to zlevněné vstupné, které platilo od 17:00 hodin, tak se tam vždy nahrnul větší počet nepřizpůsobivých občanů. A tím, že zvedáme právě i to vstupné od 17:00 hodin, tomuto chceme zabránit. Zkrátka nechceme docílit toho, aby rodiny s dětmi, pro které je to prioritně určeno, a ti slušní občané, aby se automaticky v 17:00 hodin zvedali a odcházeli, protože pak už tam může docházet k nějakým konfliktním situacím," popsal hlavní důvody místostarosta Jan Picka. 

Koupaliště provozuje městská společnost Sokolovská bytová a město ročně přispívá na provoz dvěma miliony. Díky ukončení doby udržitelnosti kvůli dotaci na velkorysou rekonstrukci bude letos možné začít pořádat i společenské akce. 

"To je ta nejzásadnější změna. Už tam můžeme dělat i komerční akce, kdy prostory koupaliště můžeme opravdu pronajímat. Další věc, nad kterou můžeme přemýšlet, je, zda přeci jen již nechceme obměnit některé atrakce či i tvar. Z předchozích období se nám ne jako příliš šťastným řešením ukázal třeba ten ostrůvek uprostřed bazénu. Takže tady již město může přemýšlet, jak tento projekt začít realizovat a měnit," dodal Picka. 

Celodenní vstupné pro dospělé se zvýší ze 60 na 80 korun, po 17 hodině se bude namísto 30 korun platit 50. Za děti se bude nově hradit 50 korun, dosud se platilo 30. Rodinné vstupné 2+2 se zvedne ze 150 korun na 210. Podrobné informace již brzy najdete na stránkách koupaliště http://koupaliste.sb-sokolov.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy