Sokolov: Na malé sportovce čekala řada zajímavých disciplín

Sportovního dopoledne v areálu lesoparku Bohemia v rámci projektu Běháme po cestách rovných i klikatých připravila Mateřská škola Pionýrů ve spolupráci s FK Baník Sokolov. Tento projekt je realizován v úzké spolupráci s FK Baník Sokolov, který je partnerem MŠ Pionýrů. Tato akce byla určena pro všechny mateřské školy v Sokolově a jejich desetičlenné týmy.

dezinfekce

Na sedmi stanovištích se postupně vystřídala všechna družstva. Čekaly je disciplíny zaměřené na rozvoj pohybové obratnosti a zručnosti. Důležitá při tom byla hlavně týmová spolupráce. Aktivity byly uzpůsobené věku dětí a probíhaly zábavnou a poutavou formou. Na prvním místě se ve sportovně zábavném klání umístila MŠ Kosmonautů, stříbrnou příčku obsadila MŠ M. Majerové a na třetím místě skončila MŠ Vrchlického. Výkony všech zúčastněných byly skvělé.  Soutěžící si užili nejen spoustu sportovních disciplín, ale i legrace a slunečného počasí, které nás doprovázelo celé soutěžní dopoledne.

Hlavním cílem projektu Běháme po cestách rovných i klikatých je všestranný rozvoj pohybových dovedností u dětí v předškolním období. Projekt zároveň napomáhá vytvořit u dětí kladný vztah k pohybovým aktivitám a je zaměřen i na spolupráci s ostatními mateřskými školami ve městě. O jednotlivá stanoviště se pak postarali žáci ze sportovních tříd Základní školy Pionýrů v Sokolově. A z MŠ Pionýrů vzkazují: "Těšíme se na všechny, kteří se s námi na klikatých i rovných cestách potkají v nadcházejícím ročníku."

Bc. Romana Veselková, ředitelka MŠ Pionýrů


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy