Sokolov: Na Jižním lomu se uklidilo přes 6 tun objemného odpadu

Neskutečných šest tun objemného odpadu a 128 kusů pneumatik. Taková je bilance po dvoudenním úklidu okolí garáží na Jižním lomu. Odstraňování několika černých skládek zaměstnalo šest lidí ze společnosti SOTES.

dezinfekce

Vloni byly z tohoto místa odvezeny tři kontejnery s pneumatikami, jichž bylo přes čtyři stovky. Skládky kolem garáží nevznikají samy od sebe, „binec“ sem navážejí lidé ze Sokolova a okolí.

Oblast kolem garáží na Jižním lomu, které většina majitelů už opustila, je pro SOTES doslova noční můrou. Chátrající kolonie se stala velkou černou skládkou a ročně je odtud odváženo několik plných kontejnerů. Plná odpadků je i řada garáží, těch se ale úklidové akce netýkají, protože jsou stále v soukromém vlastnictví. Právě soukromé vlastnictví je jedním z důvodů, proč nemůže být tato lokalita například oplocena, nebo nemohou být zablokovány příjezdové komunikace. Majitelům garáží by tak byl znemožněn přístup, i když je diskutabilní, zda sem vůbec ještě chodí. A střežit lokalitu po čtyřiadvacet hodin není reálné. Příliš v tomto případě nepomohly ani fotopasti. Nejúčinnějším způsobem zůstává co nejrychleji zbývající garáže vykoupit a poté odstranit. Město se o to snaží už tři roky a z celkového počtu dvou set garáží jich zatím získalo 130.


Zdroj: místo Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy