Sokolov: Muzikál Pastelky se představil v Alfě (TV Západ)

Trojice učitelek Základní školy Švabinského v Sokolově připravila s žáky muzikál. Veřejnosti, ale také rodičům a kamarádům se představili v Alfa Music Clubu.

dezinfekce

„My už trošičku v tom praxi máme, protože jsme předtím dělali Česko-německé projekty. Dělali jsme muzikály v němčině s německými dětmi. To skončilo, protože němečtí učitelé se už dostali do důchodového věku. Takže teď jsme se rozhodli, že to uděláme celé v českém jazyce,“ popsala učitelka Ivana Vacková.

Na premiéru se přišli podívat také zástupci města i ředitel školy. Barvami hýřící muzikál se jmenuje Pastelky.

„Pastelky se to jmenuje proto, že jsme to vyhrabali ze šuplíku, kde to asi 20 let leželo. Na střední škole jsme to zpívali. Byla to diplomová práce jedné žákyně a my jako středoškolačky jsme to prostě zkoušeli. To téma je prostě hrozně zábavné. Tak jsme se rozhodli, že to vytáhneme a uděláme to pro naše děti. Děj je naprosto jednoduchý. Je malíř v ateliéru a má tam nezvedené pastelky, které se hádají o to, kdo je z nich nejdůležitější. A jak se hádají a hádají tak z toho celý svět zešedne. Malíř musí přijít a pastelky napravit a vysvětlit jim, že žádná z nich není nejdůležitější, že každá má své místo na světě, aby se umoudřily. A pastelky se umoudří a svět je zase krásně barevný,“ popsala Vacková.

Kolegyně Dana Brožíková připravila pěvecký sbor a učitelka Hana Plachá pracovala na scénáři.

„Víceméně se na tom podílelo spoustu lidí. Tady vedle kolegyně Hanka nějakým způsobem zpracovala scénář, který už měl hrubou kostru, ale Hanka to stvořila ke své dokonalosti. Na kostýmech a kulisách jsme se podíleli nejenom my, ale i různí naši kolegové ze školy, rodiče, naši manželé a sousedi. Kdo prostě mohl, tak přiložil ruku k dílu. Finanční částkou přispělo samozřejmě i město Sokolov, kterému tímto děkujeme. Takže tentokrát to pro nás bylo trošku jednodušší tím, že jsme si leccos mohli dovolit na ten muzikál i koupit. Nemuseli jsme úplně všechno vyrábět a nějaké ty kostýmy se mohly i zakoupit. Což bylo dobré,“ poděkovala všem Vacková.

Zázemí v klubu Alfa si učitelky náramně pochvalovaly a díky spolupráci s provozovateli mohly představení posunout na další, vyšší úroveň. Do projektu se tím zapojili i studenti Základní umělecké školy v Sokolově.

„Nesmím zapomenout samozřejmě na pana Petra Schneidera, který nám udělal zázemí tady v Music Clubu Alfa, kde jsme vlastně mohli být a zkoušet. Připravoval nám muziku spolu se svými talentovanými žáky. Bylo to prostě super. Ti nám dělali hudbu k celému tomu muzikálu. Dělali nám tu dataprojekci. Mysleli jsme si tedy z počátku, že to bude taková jakoby legrace. No a najednou jsme zjistili, že je s tím opravdu strašná práce a že spousta času je za tím. Samy jsme byly překvapené,“ zhodnotila Vacková.

Samotný muzikál je pro všechny zúčastněné skvělou zábavou. Ale děti musely vydržet i další reprízy.

„Děti jsou úplně perfektní, jsou skvělé. Dnešní den je pro ně velmi náročný, protože mají 4 představení. Dvě měly dopoledne a dvě mají odpoledne. Bohužel prostory jsou zde omezené, takže jsme nemohli narvat všechny diváky na dvě představení. Museli jsme to takto rozdělit. A zítra ještě hrají pro mateřské školy,“ dodala Vacková.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy