Sokolov: MTB 24hodinový závod vyhráli Musil a Petrušová (TV Západ)

Třetí ročník ročník čtyřiadvacetihodinového závodu sokolovská MTB24 se uskutečnil první víkend v září na tradičním místě přírodního koupaliště Michal. V pátek proběhla časovka do vrchu. V sobotu v 10 dopoledne pak nechyběl hromadný start závodu na 24 a 12 hodin. Impozantní podívaná i letos strhla nejen závodníky, ale i doprovod a diváky.

dezinfekce

"V 10 hodin byl ukončen průjezd do posledního kola pro závoďáky. Čekáme na všechny, co jsou na trase, aby si dokončili své poslední kolo a závod bude ukončen. Měli jsme celou ČR – Náchod, Liberec, Praha, Šumava. Tři závodníci byli z Německa a jeden ze Slovenska. Takže účast a zastoupení států byla stejná jako loni," vysvětlil Sýkora. 

Nejlepší mezi ženami byla nakonec Renata Petrušová, která dokonce předjela i čtyři muže. 

"Nejezdím za žádný klub. Jezdím druhý rok a byl to jen takový pokus. Trať je krásná, strašně zábavná. Jsou tam výjezdy a krásné, pohodové sjezdy. Trať se mi líbila moc a nenechá to člověka se nudit. Jela jsem 24hodinovku a jela jsem jí sama. Zkoušela jsem to poprvé, takže úplně bez systému, náhodně – jenom to přežít a trošku si to užít. Ujela jsem 21 kol, je to asi 178 km a nějaké docela velké převýšení. Mám z toho radost, musím říci," uvedla těsně po dojezdu do cíle vítězka mezi ženami Renata Petrušová z Karlových Varů.

O dvě kola před ostatními se na první příčce umístil Radek Musil. Bez pěti set metrů zvládl ujet 400 kilometrů.  

"Trať se mi líbila. Nejsem technický typ. Vyhovovalo mi, že šlo v podstatě o šlapání. Nebyly tam žádné technické záludnosti. Takže jsem prostě mohl dupat a odsýpalo to. Na kole nemívám krize, měl jsem jí akorát jednou na 24 hodinovce, kdy jsem si musel jít lehnout, ale jinak to prostě vydržím. Je to tím, že dělám na směny, tak jsem zvyklý dělat i v noci. Takže  v tomto vidím svoji výhodu. Co mě hodně mile překvapilo, byli na křižovatkách a různě na trase po celou dobu dobrovolníci, což nebývá. Zázemí okusím až nyní, až se půjdu nadlábnout," s úsměvem shrnul svůj výkon Radek Musil z Dušejova u Jihlavy.

Ve dvoučlenných týmech zvítězil CK Team Bike Březová ve složení Jiří Svoboda a Pavel Kodl. Podařilo se jim 493 kilometrů. Vítězný, čtyřčlenný tým Krušnoborců ve složení Jaromír a František Eretovi, Tomáš Kubernát a Martin Telecký ujel naprosto shodný počet kilometrů.

Pořadatelé pro příští ročník plánují jen drobné změny trasy, dosavadní tři ročníky prokázaly, že ta současná je velmi oblíbená. Areál na Michalu si organizátoři i jezdci velmi pochvalují a vždy nezapomenou dodat, že je to i díky skvělé spolupráci s jeho provozovatelem. A zároveň nechtějí zůstat nic dlužni.

"Pořádáme tady pro ně i jarní úklid v okolí areálu. Takže se snažíme trošku přispět naší činností do okolí a krásy toho nádherného areálu," přiblížil Sýkora. 

Na financování akce se podílejí také nejrůznější organizace. 

"Kraj i město Sokolov nás podpořil dotací. A spousta našich partnerů z loňska, předloňska podpořili akci finančně i materiálně. Bez nich by to nešlo. Jsme za to hrozně vděční," poděkoval pořadatel. 

Kompletní výsledky a další informace včetně fotogalerií najdete na stránkách spolku na adrese www.sokolovska24mtb.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy