Sokolov: Mladí vzpěrači o úspěších i dalších plánech

S nadějnými mladými vzpěrači Dominikem Oračkem a Markem Polhošem i jejich trenérem Slávkem Rychnavským se v úterý 27. srpna setkali starostka města Renata Oulehlová a místostarosta Karel Jakobec, aby jim poděkovali za úspěšnou reprezentaci města Sokolov na domácích i zahraničních závodech. Se siláky se bavili o jejich letošních úspěších i plánech do budoucnosti.

dezinfekce

Juniorští sokolovští vzpěrači toho mají letos za sebou opravdu hodně. Především to byla úspěšná reprezentace na mistrovství světa juniorů do 17 let, které se konalo v březnu v americkém Las Vegas. Dominik Oračko tady dosáhl jedinečného úspěchu, když se stal mistrem světa ve váhové kategorii + 102 kilogramů. Na tomto šampionátu získal celkem dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. Marek Polhoš se v Las Vegas ve váhové kategorii do 55 kilogramů, která byla nejvíce obsazená, umístil na velmi dobrém 11. místě.

Vzpěrači i jejich trenér vyprávěli o dění v „metropoli hazardu“ i o atmosféře, jakou tady vzpěračský šampionát měl. Pochvalovali si vynikající ubytování a jídlo, jen z města toho příliš neviděli, na velké výlety nebyl kvůli závodům čas. A návštěva kasina? Kdepak, tam jen na chvilku nakoukli.

„Kousek jsme si prošli, ale za chvilku nás ochranka vyhnala ven. Je to pouze pro dospělé,“ vzpomínal Dominik na zážitky z Las Vegas.

O pár měsíců později se vypravil s trenérem ještě mnohem dál, až na exotické Fidži, kde se konal světový šampionát do 20 let.

„To byl v porovnání s Las Vegas úplně jiný svět. Lidé tam byli velmi příjemní, stále se usmívali. Ale ani ubytování, ani strava za moc nestálo. A ani šampionát se nevyvedl úplně podle našich představ. Dva ze tří rozhodčích neuznali první Dominikův pokus v trhu a neuspěli jsme ani s protestem. To Dominika rozhodilo a další dva pokusy se mu už nepodařili,“ hodnotil závody trenér Rychnavský.

A Dominik, který vůbec nemá rád letadlo, příliš nadšeně nevzpomíná ani na cestu, která trvala skoro třicet hodin.

Oba mladí sokolovští vzpěrači se nyní připravují na podzimní mistrovství Evropy do 20 let, které se bude konat v rumunské Bukurešti. A v prosinci je čeká pro změnu evropské mistrovství do 17 let, jehož hostitelem bude Izrael. I když konkurence bude na obou podnicích velká, s prázdnou a bez medaile by se vracet nemuseli.

Starostka i místostarosta vzpěračům popřáli hodně úspěchů a hlavně, aby jim vydrželo zdraví, což je ten hlavní předpoklad pro podávání dobrých výkonů.

„A ne že vás napadne, že od vzpírání utečete. Takhle máte možnost prožívat účelně volný čas, poznat kus světa i mnoho lidí,“ dodala starostka Renata Oulehlová.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy