Sokolov: Místo grilu použili kolečko

Strážníci Městské policie Sokolov mají každý měsíc plné ruce práce s řešením zdánlivě banálních věcí, jako je nesprávné parkování, rušení nočního klidu nebo odchyt zatoulaných zvířat. Občas je ale jejich služba „zpestřena“ i případy ne zcela obvyklými. S čím se setkali v březnu?

dezinfekce

Byla to kachna, nebo jen kachna?
Termín kachna je nejen v mediálním světě označením pro nepravdivou nebo nepodloženou zprávu. A s kachnou se setkali i strážníci, i když není zcela jasné, o jakou kachnu se vlastně jednalo. Na služebnu MP přišlo hlášení o mrtvé kachně v rybníku v Husových sadech. Hlídka oba rybníky prozkoumala, ale žádnou kachnu nenašla. Buď se oznamovatel spletl, a kachna tam nebyla, nebo to byla pouhá kachna. Třetí možnost, že mrtvá kachna ožila a odletěla, spíše vylučujeme.

Tajemné červené signály
Jistá paní oznámila v noci na tísňovou linku, že v protějším domě vidí v okně blikající červené světlo a možná se někdo tímto způsobem snaží přivolat pomoc. A protože je všechno možné, situaci se pro jistotu strážníci vydali prověřit. Nakonec se ukázalo, že v tísni nikdo nebyl a výjezd zapříčinil zapomnětlivý cyklista. Ony tajemné červené signály měla totiž na svědomí zapnutá „blikačka“ na jízdním kole.

Balík se povaloval na silnici
Anonym oznámil, že se na dálnici mezi Karlovými Vary a Sokolovem, necelé dva kilometry před sjezdem do Sokolova, povaluje nějaký balík. Oním balíkem byl v tomto případě myšlen nějaký náklad. Věc byla předána Policii ČR, jenomže ta už balík na silnici nenašla. A je pro zajímavost a doplnění… Balíky padající na cestu zase až tak vzácné nejsou. Před pár dny stála policejní hlídka na „šestce“ jen kousek před Karlovými Vary nad křeslem ještě zabaleným v igelitovém obalu a lámala si hlavu, kdo že ho tam asi ztratil.

Zapomnětlivá řidička měla štěstí
Štěstí na poctivého obyvatele našeho města měla zapomnětlivá motoristka, která zaparkovala, zamkla auto a odešla. Klíčky od vozu ovšem nechala v zámku jako pozvánku pro případného zloděje. Pozorný občan si toho naštěstí všiml a zavolal městské policii. Strážníci vozidlo uzamkli, na vozidlo umístili za stěrač výzvu, kde jsou klíče k vyzvednutí, a odvezli je na služebnu.

Sousedi hlučeli, pouhá domluva ale byla na místě
Stížnosti na rušení nočního klidu a hlučící sousedy nebo hlasitou hudbu bývají poměrně časté. Obdobný případ nahlásil jistý občan strážníkům kolem třetí hodiny v noci. S tím, že jeho soused ve svém bytě poslouchá hlasitou hudbu. Pachatel se strážníkům doznal s tím, že s rodiči oslavoval narození svého potomka. A že se to již nebude opakovat… Vyřešení přestupku domluvou tak bylo na místě.

Táborák, který lze převážet
Rozdělávat si táborák ve městě není zrovna dobrý nápad, jenomže to skupině občanů úplně nedošlo a tak není divu, že na jejich počínání lidé upozornili. A že prý mají oheň v kolečku… Hlídka městské policie zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě a oheň není rozdělán ve veřejné zeleni, ale opravdu v kolečku. Kovovém... Prostě ve trakaři. Ohýnek v době příjezdů už dohoříval a hlavní ohněstrůjce strážníkům slíbil, že ho hned uhasí. Inu, s pěknými jarními dny nastává čas „grilovaček,“ ale gril umístěný na správném místě je přeci jen vhodnější.

Jak si kdo ustele, a kde si lehne
Jediná záchytka v Karlovarském kraji, která je právě v Sokolově, město zrovna netěší. Mnozí její klienti dovezeni odjinud po propuštění nikam nespěchají a občas si ustelou tam, kde by to člověk nečekal. A tak přibývá hlášení na spící lidi v ulicích. Takto byl nalezen spící muž u zahrádek pod Kauflandem, který si tu po požití alkoholu chtěl odpočinout a usnul. Po probuzení sám z místa odešel.  Dalšího unaveného občana vzbudila hlídka strážníků u obchodního domu Perla a také on po probuzení odkráčel. Dalšího spícího muže objevila hlídka pod okny domu v ulici Pionýrů. Postěžoval si, že nemá kam jít a chtěl odvézt na záchytku, aby se vyspal. S tím ale nepochodil a z místa byl vykázán.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 07.04.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy