Sokolov: MHD přes léto jezdí na koupaliště Michal i o víkendech (TV Západ)

Po dobu letních prázdnin mohou nyní lidé v Sokolově využít autobusovou linku č. 3 z centra až na koupaliště Michal i o víkendech. Od Polikliniky přes autobusový terminál a sídliště Michal jede spoj pětkrát denně.

dezinfekce

Zájemce zaveze do přírodního areálu, kde si kromě koupání a výletů vyberou z kulturních akcí nebo promítání letního kina. 

„Velmi často slýcháme prosby seniorů, ale i třeba mladých maminek, které by sem třeba rádi na den s dětmi jely. Tak jsme se k tomuto projektu vrátili a teď nově jezdí autobusová linka sem na Michal a já jsem samozřejmě strašně rád, že se do toho zapojila společnost Sokolovská uhelná a že jsme společně tady vytvořili projekt tak, aby ty autobusy sem zajížděly i o víkendu. Takže město hradí všední dny, Sokolovská uhelná hradí víkendové linky,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Tuto změnu v Městské hromadné dopravě město konzultovalo také s ostatními obcemi zapojenými v systému.

„S tím, že jsem rád, že vlastně solidárně nám to schválili ostatní obce, to znamená těch 6 obcí, které jsou tam společně s námi, protože si myslím, že oni vlastně mohou tento spoj využít, protože linka jezdí z terminálu a lidé, kteří přijedou do Sokolova, tak mohou jet třeba sem na koupaliště na Michal,“ doplnil starosta. 

Jedním ze spojů se projeli také zástupci města a SUAS Group, aby si vyzkoušeli pohodlí spoje z centra až na parkoviště koupaliště Michal. 

„Tak je je určitě naším zájmem, abychom tady rozšířili ty sportovní, kulturní a společenské aktivity nejenom pro naše zaměstnance samozřejmě, ale pro všechny, který přijíždí do toho regionu i pro místní obyvatele. Je to takový ten trend, ta naše míra společenské odpovědnosti a budeme rádi za každého návštěvníka, který v zásadě navštíví koupaliště Michal nebo jakoukoliv kulturní akci, která tady bude. A právě ty víkendové turnusy, které jsme potřebovali zajistit, tak jsme si vzali na sebe, abychom umožnili, zpřístupnili mladým rodinám, dětem, seniorům i dalším lidem, kteří nejsou mobilní, aby se měli možnost se dostat na to koupaliště,“ komentoval novinku předseda Dozorčí rady SUAS Group Pavel Tomek. 

A jaké jsou zkušenosti za prvních pár dní prázdnin podle samotných řidičů, o tom, kdo linku využívá?

„Různí, malé děti, dospělí s dětmi, mladé mladý páry a tak. No a jezdí i na výlety sem, jako se projít ti starší lidé, když nejdou k vodě a když je špatný počasí, tak jdou na výlet třeba, ne k vodě,“ přiblížil cestující řidič autobusu Štefan Šipka. 

Jízdní řád linky č.3 najdete na adrese www.mhdsokolov.cz, kulturní program koupaliště pak na www.michal-sokolov.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy