Sokolov: Město se připravuje na Den horníků

Tradiční průvod horníků, desítky atrakcí pro děti, stánky s občerstvením, řemeslnými výrobky a především bohatý kulturní program, tak bude vypadat letošní Den horníků, který se uskuteční v sobotu 16. září v Sokolově.

dezinfekce

Slavnostní den zahájí již tradičně Hornický průvod městem v 11:00 hod., který vyjde z areálu Klášterního kostela sv. Antonína Paduánského. Zástupci hornických měst z celé České republiky se vydají ve slavnostních uniformách na pochod v doprovodu dechové hudby Barbora. Odpolední hudební program otevře sokolovská rodačka Lucie Večeřová & Koala na hlavním pódiu na náměstí Budovatelů. Mezi hudebními kapkami deště se bude proplétat Bohouš Josef a jeho kapela Burma Jones. Hlavními hvězdami dne pak budou skupina Poletíme?, ANNA K a závěrem večera Majk Spirit. V areálu lesoparku Bohemia se o hudební program postarají kapely a interpreti jako Milan Samko, Bezladu, Wostrey!, Tra-Mall, Cover Group či Crash a Hailey Groupies. Ukázku techniky Armády ČR uvidí návštěvníci v lesoparku Bohemia, a svou prezentaci předvede také Policie ČR a Hasičský záchranný sbor KV kraje v ul. Pionýrů. Staré náměstí bude patřit prezentaci národních kuchyní a kulturní vystoupení národnostních menšin. Návštěvníci se mohou těšit na národní pokrmy z Maďarska, Mongolska, Rumunska, Srbska a mnoho dalších.

„Den horníků a průvod hornických měst je pro nás jednou z největších a nejvýznamnějších společenských akcí na území Sokolova. Věřím, že jako každý rok ji navštíví tisíce návštěvníků a stovky horníků, kteří se mohou těšit na opravdu bohatý kulturní program, přehlídku techniky složek IZS a Armády ČR. Pro rodiny s dětmi budou připraveny desítky různých atrakcí a kolotočů, řemeslné stánky a stánky s občerstvením. Všichni se mají na co těšit,“ uvádí  Tomáš Melč, ředitel Městského domu kultury Sokolov, který je pořadatelem této události.

Řidiči jedoucí na letošní svátek horníků v Sokolově se musejí připravit na řadu dopravních omezení. V sobotu 16. září 2023 bude zcela uzavřeno pro vjezd nám. Budovatelů, ul. 5. května, ul. Odboje, ul. Pionýrů, ul. Roosewelta. Omezen bude také provoz v ulicích K. H. Borovského, Komenského, Hálkova, Křížová a v Nábřežní.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy