Sokolov: Město přesune nízkoprahové denní centrum do budovy současné noclehárny

Obě služby poskytuje lidem bez domova organizace Pomoc v nouzi, o.p.s. Nové zázemí má zlepšit podmínky nejen pro lidi na nejnižším stupni chudoby, ale rovněž pro zaměstnance. Související stavební práce v městském objektu si vyžádají skoro 5 milionů korun. Sokolov by měl značnou část výdajů čerpat z dotace IROPu.

dezinfekce

Noclehárna s 26 lůžky se nachází ve druhém patře budovy nedaleko dopravního terminálu, kterou město koupilo a opravilo za přibližně 2 miliony korun před více než rokem. Nízkoprahové denní centrum, které se přestěhuje do přízemí, se zatím nachází u bývalého autobusového nádraží.

„Nové zázemí nabídne skladové prostory, kuchyňku, sociální zařízení i prádelnu. Celkově se zlepší podmínky pro klienty i zaměstnance. Navíc očekáváme úsporu provozních nákladů, i to je příjemné,“ pověděl k novince ředitel Pomoci v nouzi Robert Pisár s tím, že největší výhodou je koncentrovaná pomoc těmto lidem pod jednou střechou.

Poděkoval přitom současnému vedení města za přístup a podporu jejich činnosti.

„Sokolovský okres byl posledním, kde noclehárna vznikla a je to především díky současnému vedení města, které projekt prosadilo i přes poměrně silný odpor veřejnosti, se kterým se potýkalo před otevřením noclehárny. Tímto jim děkuji,“ dodal ředitel Pisár.

Město v nejbližších dnech vypíše výběrové řízení na dodavatele stavby. Služba by v novém působišti měla být do konce roku. 

Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy