Sokolov: Město nabízí pomoc SVJ s problémovými nájemníky (TV Západ)

Problémoví nájemníci v soukromých bytech v Sokolově dokáží znepříjemnit soužití na řadě míst a město proto ve spolupráci se správcem bytového fondu, Sokolovskou bytovou, nabízí pomoc. Chce se zaměřit na soustředěný tlak, aby si majitelé zajistili pořádek.

dezinfekce

"A my, jako město, jsme asi možná trošku silnější partner skrze Sokolovskou bytovou, než když ti předsedové SVJček (Sdružení vlastníků jednotek) musí bojovat s nepřizpůsobivým nájemníkem nebo i vlastníkem bytu, takže proto jsme se do toho takhle vložili a myslím si, že to je asi cesta, která povede k nějakému cíli. A ten cíl samozřejmě musí být vítězný, protože nelze tolerovat to, aby ti slušní, kteří žijí v těch bytech dlouho, a máme těch příkladů hodně, trpěli tím, že se jim tam nastěhuje někdo, kdo jim ten život prostě ničí, kazí. A ta kultura bydlení je také důležitá, takže to všechno my se snažíme tady tím zase napravit. My si myslíme, že takovým tím soustavným tlakem, který budeme vyvíjet, tak bychom se mohli dostat dál. A my tímto jim musíme znepříjemnit život, ne těm lidem, kteří jsou slušní, ale těm, kteří jsou neslušní budeme znepříjemňovat život. Právě ta Sokolovská bytová je je taková naše pěst na tom rameni a to rameno je pro občana město Sokolov, aby se mohl o něj opřít," vysvětlil místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Problémy se vyskytují nejen v určitých lokalitách, jakou jsou ulice Heyrovského, Sokolovská, Křižíkova, ale i na sídlištích, zvláště v letních měsících. 

"Každému předsedovi SVJčka, každému občanovi, který má nějaký problém co se týče společného soužití, mohou to být třeba jen dluhy, může to být porušování nočního klidu nebo je obětí nějaké agrese sousedské, aby se měl kam obrátit, protože pokud to řeší sami, velice často to řešení nemá nebo použijí takové kroky, které přivedou do problémů třeba i se zákonem je samotné, tak bychom jim rádi nabídli tu možnost, aby se na nás obrátili a my je povedeme k nějakému zdárnému řešení," dodal jednatel Sokolovské bytové Erik Klimeš.

Každý nahlášený případ se bude řešit individuálně. Byly zřízeny telefonní kontakty 359 808 651 nebo 731 410 379 od pondělí do čtvrtka mezi 7. a 15. hodinou, kde specializovaní pracovníci doporučí další postup. Poradenství je zdarma.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy