Sokolov: Město pod novým vedením kurs nemění (TV Západ)

Volební výsledky a povolební jednání určily v Sokolově víceméně pokračování dosavadní spolupráce zúčastněných stran a hnutí. Na starostenském postu vystřídala Jana Picku Renata Oulehlová a my se ptali, jaké budou v dalším funkčním období priority.

dezinfekce

„Je mnoho věcí již v chodu, již se budují. Tím myslím např. ZDRAPOSO, bývalé chráněné dílny, kde z jedné části budujeme byty, vznikne tam 17 bytů 1+1,“ uvedla příklady nová starostka Renata Oulehlová.

V dubnu příštího roku má být vybudován kočičí útulek, startuje také projekt nové knihovny. V novém funkčním období by také měl vzniknout na místě 4. základní školy Domov pro seniory.  

„To bude největší z akcí. Řekla bych, že asi na celé volební období. Stavět by se mělo začít v průběhu příštího roku, v roce 2019. Počítáme, že to bude stavba v horizontu dvou až tří let než bude hotovo. Samozřejmě velký dluh cítíme také vůči Hruškové, kde se musí opravdu vyřešit, jak říkáme pracovně, voda pro Hruškovou, vybudovat kanalizaci. Tím nám zase vznikne naše rozvojová zóna, kde budeme moci vybudovat parcely. Sokolováci hodně stojí o to, aby mohli stavět domy. Takže tam je naše rozvojové území,“ přiblížila starostka.

Pokračovat má také vyhledávání možností pro parkování ve městě, včetně parkovacího domu. Investice také jako dosud poputují do školských zařízení a sportovišť. Některé akce bude muset město řešit urychleně.

„Trápí nás stav Nového náměstí. Tím myslím chodníky. Opravdu se nám to propadá, a to bychom rádi v co nejkratší době vyřešili také,“ popsala Oulehlová.

Své proměny by se měla dočkat také oblast nad kinem Alfa. Tu zakoupila Sokolovská uhelná.

„Na měsíc listopad je naplánována schůzka se Sokolovskou uhelnou, kde pohovoříme o tom, jak toto území dále zvelebit,“ potvrdila starostka. 

Finance na rozvoj město má, problémy jsou nyní spíše s nedostatkem projektových a stavebních firem.

„Za předešlé čtyřleté období, za starostování pana Jana Picky, máme 230 milionů v rezervě. Opravdu jsme hospodařili zodpovědně a zvažujeme všechno. Každou korunu investujeme účelně a s nejlepším svědomím,“ zdůraznila Oulehlová.

Město zatím rozpočet sestavuje a k jeho schválení dojde letos. Vznik nového vedení byl rychlý a došlo již k obsazení jednotlivých postů.

„Co se týče povolebního vyjednávání – bylo celkem rychlé, byli jsme domluveni hned po skončení voleb. Myslím si, že jsme přesně zachovali vůli voličů. Tak, jak voliči dali hlasy, přesně tak je postavena koalice. To znamená hnutí ANO, Hnutí pro město Sokolov a ČSSD s tím, že opozice dostala kontrolní výbor. Komise už jsme jmenovali na ustanovujícím zastupitelstvu, členy komisí. Teď je na komisích, aby si zvolili svého předsedu,“ dodala nová starostka Renata Oulehlová.

Pozici prvního místostarosty bude zastávat neuvolněný krajský radní Karel Jakobec (Hnutí pro město Sokolov) a druhého místostarosty Jan Picka (ČSSD). Devítičlennou radu města budou dále tvořit Ilona Medunová, Erik Klimeš, Petr Kubis (hnutí ANO), Ladislav Sedláček, Tomáš Provazník (Hnutí pro město Sokolov) a Michael Rund (ČSSD). Finanční výbor bude spravovat koalice.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy