Sokolov: Jeden ředitel se rozloučil, druhý se představil

Symbolické střídání stráží v Nemocnici Sokolov se odehrálo v úterý 22. června na radnici, když se přišel rozloučit dosavadní ředitel Jaroslav Kratochvíl a současně se představila ředitelka nová, kterou bude od 1. července Jitka Samáková. Oba přijala starostka Renata Oulehlová s místostarostou Ladislavem Sedláčkem, aby Jaroslavu Kratochvílovi poděkovali a Jitku Samákovou v Sokolově přivítali.

dezinfekce

Starostka Renata Oulehlová uvedla, že spolupráce s odcházejícím ředitelem i s nemocnicí byla velmi dobrá. Zdůraznila, že zejména za posledního půldruhého roku v době koronavirové pandemie byla právě nemocnice i zdravotníci městu a jeho obyvatelům velkou oporou. Také ředitel Kratochvíl si nemohl vztahy s radnicí vynachválit.

„Byl jsem tady spokojený, a kdybych nebydlel tak daleko, určitě bych v Sokolově rád zůstal,“ vysvětlil důvod svého odchodu.

Ze Sokolova odchází na místo ředitele nemocnice v Roudnici nad Labem, která patří rovněž do skupiny Penta Hospitals.

Jitce Samákové, která přebírá sokolovskou nemocnici od 1. července, popřáli zástupci města hodně štěstí na novém působišti a přidali přání, aby spolupráce mezi městem a nemocnicí byla i nadále stejně dobrá. Oba zástupci nemocnice převzali malé dárky, mezi nimiž nechyběla originální lahev ze sokolovského pivovaru Permon pro Jaroslava Kratochvíla, který vedl sokolovskou nemocnici od 1. srpna 2017. Jitka Samákové byla v uplynulých čtyřech letech v čele představenstva Karlovarské krajské nemocnice, od letošního roku řídila Nemocnici Ostrov ze skupiny Penta Hospitals.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy