Sokolov: Dočkají se hokejisté i tenisté na Baníku (TV Západ)

Nové osvětlení ledové plochy za více než milion korun získají hokejisté sokolovského Baníku. Investované prostředky by se měly vrátit díky úsporám na LEDkových světlech za zhruba 4 roky.

dezinfekce

„Dalším určitě důležitým faktorem, zejména pro hokejisty, je to, že osvětlení bude kvalitnější, pokryje stejnoměrně celou ledovou plochu a navíc se osvětlení bude moct využívat i při nějakých efektech, ať už v doprovodném programu, při přestávkách nebo před a případně po hokejovém zápase,“ uvedl starosta Sokolova Jan Picka.

V příštím roce se hokejisté dočkají také nového zázemí a kabin. Projekt už měl být realizován letos.

„Bohužel projekt nám pak vyčíslil částku vyšší než jsme předpokládali a kterou jsme byli ochotni na projekt rekonstrukce zázemí a kabin hokejistů uvolnit. Dostali jsme se na částku 14 milionů. To je tzv. strop, který jsme ochotni investovat do rekonstrukce. Takže projekt dozná malinkých změn, ale to tak, abychom mohli v už příštím roce opravdu, opět po domluvě s hokejisty, abychom se vešli do té jejich přestávky, kdy se hokejové zápasy hrát nebudou, splnili náš slib, že zrekonstruujeme šatny pro mládež a také pro A-tým. Musím říci, že děkuji hokejistům za jejich trpělivost. Opravdu šatny nejsou v dobrém hygienickém stavu a jsme všichni rádi, že se to podaří,“ poděkoval starosta.

Dalším klubem, který by měl získat nové zázemí, jsou tenisté. Akce, jejíž příprava započala již před čtyřmi lety, bude rozdělena do dvou fází.

„Přišli tenisté s projektem, který byl hotový, s tím, že by byli rádi, aby se realizoval. Projekt byl opravdu krásný, ale na druhou stranu, podle našeho názoru, byl příliš velkorysý a příliš načančaný. Takže jsme se nakonec shodli na tom, že ano, pomoc města je zde potřebná a bude, ale pojďme projekt přepracovat. Od začátku jsme opět pracovali s tenisovým oddílem. Nakonec vznikl projekt, se kterým byly spokojené obě strany. Domluvili jsme se, že už v letošním roce, bychom tento projekt chtěli realizovat. Nicméně i po váznoucí komunikaci se samotným tenisovým oddílem, dojde k tomu, že projekt budeme realizovat až v roce 2019. Realizace vyjde zhruba na 9 milionů korun. Rád bych upozornil na to, že projekt se skládá i z druhé části. První část se týká jenom v uvozovkách pouze té budovy, která slouží jako zázemí pro tenisty,“ popsal starosta Picka.

Ve druhé fázi by pak měla být instalována nafukovací hala, která by na zimu byla schopná zakrýt trojici kurtů. Zde počítá město s investicí okolo 7 milionů korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.10.2018 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy