Sokolov: Dialýzu čeká dvoutýdenní uzavírka

Od 2. do 16. října 2022 bude pro pacienty s chronickým onemocněním ledvin uzavřeno z důvodu stavebních oprav dialyzační středisko Fresenius Medical Care, které se nachází na adrese Slovenská 1863 v Sokolově. Jeho pacienti podstoupí svou léčbu v dialyzačních střediscích v Mariánských Lázních a Karlových Varech.

dezinfekce

Stavební úpravy dialyzačního střediska zahrnují výměnu podlahové krytiny na dialyzačním sále a vymalování prostor. Provoz nefrologické ambulance, která je součástí dialyzačního střediska, bude po dobu oprav rovněž přerušen. Stávající telefonní kontakty zůstanou v provozu. 

Sokolovské dialyzační středisko zahájilo provoz 13. dubna 1985. Přestože bylo tehdy součástí interního oddělení nemocnice Sokolov, sídlilo mimo její prostory – v budově Báňského úřadu. V počátcích byly možnosti léčby jen omezené – k dispozici byly pouze tři dialyzační přístroje. V roce 1993 se v rámci privatizace stalo středisko součástí mezinárodní sítě National Medical Care, která rozšířila jeho kapacitu na 16 lůžek. Před pětadvaceti lety, v roce 1997, pak sokolovská dialýza přešla pod společnost Fresenius Medical Care. Díky tomu získala kompletní přístrojovou obměnu a mohla začít nabízet svým pacientům ty nejnovější a nejmodernější léčebné metody.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy