Sokolov: Desítky lidí z města a okolí podpořily dobročinnou sbírku pro mladou rodinu

Tu iniciovaly místostarostka Renata Oulehlová ve spolupráci s Petrou Šetele, bloggerkou, která maminkám v tísni pomáhá již několik měsíců. Příběh téměř třicetileté Pavlíny zasáhl veřejnost do takové míry, že sbírku po dvou dnech ukončily.

dezinfekce

Desítky lidí ze Sokolova a okolí, včetně několika soukromých firem, podpořily dobročinnou sbírku pro mladou rodinu ze Sokolova.

Pavlína je maminkou tři a půl leté holčičky. Narození svého druhého dítěte s manželem očekávají příští měsíc. Pro mladé rodiče tím ale nezačne jen péče o miminko. Především maminku čeká přerušený boj s dědičnou nemocí, jejíž léčbu musela kvůli těhotenství odložit.

„Pavlína trpí geneticky předurčenou hormonální rakovinou. V tuto chvíli si maminka přicházející dar užívá, jak jen to jde. Otěhotněla i přes absenci menstruace a podle slov gynekoložky i přes odumírající vaječníky a přesně ve chvíli, kdy měla nastoupit na odebrání veškeré tkáně v prsou. Co bude dál, je ve hvězdách. Vše se ukáže po porodu, kdy se péče lékařů přesune opět na maminku,“ říká Petra Šetele, kterou s pohnutým příběhem seznámila místostarostka Renata Oulehlová.

„O pomoc pro Pavlíninu rodinu mne přišla požádat její kamarádka. Protože znám Petru a její aktivity, věděla jsem, že prosba nezůstane bez odezvy,“ dodává místostarostka, kterou solidarita lidí dojala.

Pavlína pobírá invalidní důchod ve výši 3 000 Kč, rodinu tak živí především tatínek. Dosavadní léčba a související náklady už takto nabitý rodinný rozpočet velmi zatížily. Dobrovolnice tak původně chtěly opatřit pro miminko hlavně kočárek. Výzva na sociální síti ovšem oslovila takové množství lidí i firem, nejenom ze Sokolova, že během dvou dnů už ve sbírce byly nejenom kočárek, ale také kosmetika, hračky i peníze. Částka dosáhla 13 tisíc korun.

„Museli jsme to zastavit. Ta příchozí pomoc byla nad očekávání,“ vypráví Petra Šetele, kterou úspěch a reakce okolí nakonec pravděpodobně dovedou k založení nadačního fondu.

„Ukazuje se, že ochota lidí nezná mezí a my chceme pomáhat dál,“ uzavírá Petra Šetele.

Pomoc, do které se zapojily zejména společnosti Petite&Mars (kočárek), Tinky.cz, Bepanthen CZ&SK, Lehčí život maminkám - Feedo.cz, dobrovolnice společně s ředitelem MDK Sokolov Ladislavem Sedláčkem rodině osobně předaly v pátek 6. října 2017.

„Nejde popsat slovy, co člověk cítí, když vidí, že ostatním lidem není lhostejný. Já ale i přesto chci moc a moc poděkovat všem zúčastněným. Je to pro nás obrovská pomoc a všichni mají náš nekonečný dík,“ řekla při předání mladá maminka.

„Bylo to dojemné, hezké a moc milé předání. Přejeme Pavlínce jen to nejkrásnější a malé Kačence o to víc. Děkuji všem za pomoc,“ uzavřela Petra Šetele. 


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy