Sokolov: Cyklisty i vodáky při demolici lávky čeká objížďka

Na komplikace se musí od poloviny července připravit vodáci plující po řece Ohři i cyklisté využívající stezku vedoucí po jejím pravém břehu. V úseku u Krejcarové lávky v Sokolově je čeká objížďka, to v případě cyklistů, a pokud jde o vodáky, tak ti budou muset lodě přenášet. Celý prostor lávky bude totiž kvůli její demolici z bezpečnostních důvodů uzavřený.

dezinfekce

Bourání lávky, které předchází stavbě nové, se původně nemělo trefit do hlavní turistické sezony, kdy je řeka Ohře i cyklostezka plná lidí. Zahájení akce, jejímž investorem je ministerstvo financí, se ovšem kvůli některým administrativním záležitostem opozdilo. Bourat by se tedy mělo začít kolem 15. července a demolice staré Krejcarové lávky má trvat asi 40 dní. Vodáci po dobu demolice musí přirazit ke břehu zhruba 30 metrů před lávkou, lodě vytáhnout na břeh a ve stejné vzdálenosti za staveništěm se opět mohou nalodit. Břehy budou pro tento manévr přizpůsobeny.

Pro cyklisty bude připravena v obou směrech značená objízdná trasa vedoucí přes park kolem sokolovského zámečku nebo přes Staré náměstí s napojením na nový úsek cyklostezky za klášterem.

Objízdnou trasu budou v letních měsících komplikovat stavební úpravy ul. J.K. Tyla (před OD Perla). Cyklisté budou muset tento úsek objíždět za zdravotním domem Ohře - přes lávku k ISŠTE – k ZŠ Rokycanova - přes ulici Nábřežní s napojením na cyklostezku v ul. Rooseweltova s dalším pokračováním buď na Staré náměstí, nebo na stezku do parku.

Nové přemostění řeky bude stát přibližně 57 milionů korun. Krejcarová lávka je spojnicí mezi Starým náměstím a parkem v Jižním lomu. Název lávky pochází z minulosti, kdy se za přecházení vybíraly krejcary. Město se na výstavbě nové lávky podílí jen částečně, zaplatí například veřejné osvětlení, případně také kamerový systém.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy