Sokolov: Čurda rozdávala ocenění

Udělováním ocenění skončil 18. ročník přehlídky Sokolovská čurda, určené pro ochotnické divadelní soubory z celé České republiky. Cenu Františka Zborníka, jíž byla Velká Sokolovská čurda, převzal Jakub Klíma za roli pošťáka Mr. Burtona ve hře Adresát neznámý v nastudování Divadla JakoHost Plzeň. Čurdu tradičně pořádalo Divadlo bez zákulisí Sokolov ve spolupráci s Městským domem kultury Sokolov a Městem Sokolov.

dezinfekce

Za letošní čurdu se ale rozdávala i další ocenění. Ze Zlatého vrtíka Vaška Junka za tvůrčí přístup ke scénografii se mohl radovat soubor Divadla M + M Hranice, který v Sokolově uvedl pohádku Čertí nadílení (na snímku).

Ozvěny Sokolovské čurdy neboli certifikát na večerní představení v sokolovském divadle pak získala hra Do zdi v nastudování amatérskými herci z Divadla Exil Pardubice.

V programu bylo letos pět představení, ale divadlo ze Zábřehu se nakonec z technických důvodů nezúčastnilo. Pořadatelé všem účastníkům akce i oceněným blahopřejí a těší se na shledanou na Sokolovské čurdě 2021.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.10.2020 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy