Sokolov: Čtyřka chystá na konec prázdnin prohlídku (TV Západ)

Sokolovský projekt Čtyřka, pobytové zařízení pro seniory se zvláštním režimem za více než 160 milionů korun, jde do finiše. S kamerou jsme se zašli podívat, jak vypadá nejen zvenčí, ale co čeká na klienty i personál uvnitř. Na závěr prozradíme, jak se na tento nejmodernější pobytový komplex v kraji budete moci podívat i vy.

dezinfekce

"Naše Čtyřka v dohledné době projde kolaudací. Tzn., že stavebně bude připraveno. Rádi bychom při této příležitosti pozvali jak zástupce zhotovitelů, projektanta – prostě všechny, kteří se na této největší stavbě v novodobé historii města podíleli. Vybrali jsme termín 30.08.2021 s tím, že po slavnostním aktu bychom umožnili občanům, kteří mají zájem, prohlídku naší Čtyřky. To, že stavba bude hotová je jedna věc, budeme tam ale poskytovat sociální služby, tzn., že musíme fungovat v režimu zákona o sociálních službách.Takže první klienti budou tedy moci být přijímáni v lednu 2022, až budeme mít veškeré registrace hotové. Informace o tom, kdy budou moci lidé žádat o umístění, budou dostupné na stránkách města, v médiích, kdy počítáme, že to bude někdy během podzimu," uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Nově jmenovanému řediteli zařízení se daří získávat kvalifikovaný personál. V zařízení má pracovat více než pět desítek lidí – sester, pečovatelů, na které čeká mimořádně atraktivní pracovní prostředí. O práci je také velký zájem. Kapacita zařízení bude 61 lůžek, z nichž je 41 plánováno v jednolůžkových pokojích. Zbytek se má nacházet ve dvoulůžkových pokojích, které mohou využít například manželské páry. A slíbená rada na závěr. Zájemci o prohlídku v pondělí 30. srpna si mohou napsat o registraci na e-mail: vladimir.meluzin@mu-sokolov.cz. A pozor, kapacita je omezena, proto neváhejte. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy