Sokolov: Čtyřka byla otevřena. Prohlédly si ji dvě stovky lidí

Město dokončilo po 22 měsících největší investiční akci ve své historii, výstavbu pobytového zařízení se zvláštním režimem „Čtyřka.“ V pondělí 30. srpna byl tento výjimečný objekt slavnostně otevřen a zaregistrovaní zájemci si mohli budovu prohlédnout. Využily toho skoro na dvě stovky lidí. V příštích týdnech bude probíhat zkušební provoz Čtyřky a objekt i personál se postupně připraví na přijetí klientů. S tím se počítá od nového roku.

dezinfekce

Pozvané hosty přivítala na otevření Čtyřky starostka Renata Oulehlová, která připomněla zrod nové budovy i to, co stavbě předcházelo. Poděkovala všem zainteresovaným subjektům i osobám za dobře odvedenou práci. Poté se u mikrofonu vystřídali architekt Václav Zůna, ředitel divize pozemních staveb a developerských projektů Algon a. s. a poslední ředitel 4. Základní školy Rudolf Fencl. Následovalo tradiční přestřižení pásky před vstupem do budovy Čtyřky, k němuž se připojili rovněž místostarostové Ladislav Sedláček a Jan Picka. Hosté si poté zařízení prohlédli takříkajíc od sklepa po půdu.

V pravé poledne začal Den otevřených dveří pro veřejnost, na nějž se mohli zájemci během měsíce zaregistrovat. Této možnosti využily téměř dvě stovky lidí. Skupiny po patnácti lidech čekala půlhodinová prohlídka nejzajímavějších části nového objektu a zasvěcenými průvodci jim byli kromě starostky Renaty Oulehlové a místostarosty Jana Picky také vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Klepáčková, stavební technik odboru Jan Procházka a jejich kolegyně. Návštěvníci mohli nahlédnout do některých pokojů, viděli zázemí Čtyřky včetně kuchyně nebo prádelny a kaple, nahlédli do společenských prostor a prošli se po terasách.

Základní informace o pobytovém zařízení Čtyřka
Celková cena stavby: 166 mil. Kč vč. DPH (z toho 65 mil. dotace z programu MPSV)
Celková cena vybavení: 13,2 mil. Kč vč. DPH (nábytek, kuchyň, prádelna)
Termín provádění: 08/2019 - 05/2021 (22 měsíců)
Hlavní zhotovitel: ALGON a.s.

Popis objektu:
Kapacita 61 osob (pokoje -10 dvoulůžkových, 41 jednolůžkových)
Dva výtahy
Pokoje - vlastní sociální zázemí, polohovatelná lůžka, noční stolky, křesla, skříně, stoly, francouzská okna
Celkem tři pobytová patra - každě patro má terasu, centrální koupelnu, sesternu, aktivizační místnost, společnou jídelnu
V přízemí je administrativa, recepce, kaple, kavárna, lékař, společenský sál, relaxační místnost
Objekt má vlastní kuchyň a prádelnu
Vlastní zahrada pro relaxaci
Parkoviště - před objektem (celkem 40 parkovacích míst - pro návštěvy, personál)


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy