Sokolov: Chemička darovala ZŠ dezinfekci

Sokolovské základní školy mohou být řádně vydezinfikovány speciálním přípravkem, který městu darovala chemička Synthomer. Ředitel firmy Milan Brejchal se svými kolegy předal starostce Renatě Oulehlové a místostarostovi Janu Pickovi na 150 litrů anti-covidu, který vyrobili v továrně přesně podle návodu Světové zdravotnické organizace (WHO).

dezinfekce

Dezinfekce bude dopravena na všechny základní školy,“ podotkla starostka Oulehlová.

Sokolovská chemička už vyrobila ve svém provozu několik stovek litrů speciální dezinfekce, přípravek vznikl výhradně pro potřeby boje s epidemií koronaviru. Největší množství, kolem tisícovky litrů, putovalo k hasičskému záchrannému sboru. Další desítky litrů pak dostaly města, obce, ústavy sociální péče a některé další organizace. Každá z pěti základních škol v Sokolově teď má k dispozici na 30 litrů dezinfekce, která je velmi účinná.

„Složitější, než její výroba, bylo vyřízení administrativy s tím související. Hodně nám v tom byli nápomocní celníci z Karlových Varů,“
uvedl ředitel Jan Brejchal.

Do sokolovských základních škol přišli v pondělí 11. května jako první na omezenou dobu žáci devátých tříd. Od pondělí 18. května je budou následovat žáci prvního stupně. Účast ve škole je ale dobrovolná a záleží na rodičích, zda děti do školy pošlou.

„Na zahájení výuky v omezené míře se všechny školy důkladně připravily. Od příštího týdne bude zajištěno také stravování. I díky chemičce máme vyřešenou dezinfekci školních prostor, jíž bude věnována velká pozornost,“
uvedl místostarosta Jan Picka.
Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 12.05.2020 15:30




0 +
 

Hlavní zprávy