Sokolov: Centrum ožilo o víkendu dalším ročníkem 1/4 a 1/2 maratonu

BMW Group Sokolovský 1/4 a 1/2 maraton opět nadchl běžecké nadšence v centru Sokolova a kolem jezera Medard. Tento vyhledávaný sportovní závod, pořádaný Městským domem kultury Sokolov, se konal v sobotu 17. června 2023. Oba závody přilákaly téměř 300 běžců různých kategorií, včetně týmového závodu, který obsadili místní běžci například za Statek Bernard a Wolfnet.

dezinfekce

Příjemné počasí, se slunečními paprsky, které místy pronikaly skrz mraky, provázelo závodníky po celou trať. Důležité je, že všichni závodníci dokázali doběhnout bez jakýchkoli komplikací a především zůstali zdraví. To je ve sportu vždy prioritou. Již počtvrté se generálním partnerem závodu stala společnost BMW Group vývojové centrum ČR.

V letošním roce se závodníci mohli těšit na nově upravenou trasu, která vedla pouze jedním velkým okruhem. Kromě toho bylo připraveno mnoho dalších novinek, které přispěly k většímu zážitku pro závodníky. Jednou z novinek byla také možnost soutěžit v týmech. Trasa čtvrtmaratonu, převážně rovinná a o délce kolem 10 km, tradičně vedla centrem města, což znamenalo podporu fanoušků a povzbuzování od náhodných kolemjdoucích. Závod byl otevřen pro ženy i muže od 16 let věku.

Běh přinesl napínavé souboje a skvělé výkony závodníků. Petr Kořán z AK Žatec se stal vítězem čtvrtmaratonu mužů s časem 40:32.9, zatímco Martina Opltová z Horního Slavkova ovládla čtvrtmaraton žen s časem 48:53.6. V půlmaratonu si zase Michal Oplt z OTC Vlčáci připsal vítězství mezi muži s časem 1:12:04.4, zatímco Nikola Fischerová z Aše triumfovala mezi ženami s časem 1:59:48.5.

"Je na místě poděkovat PČR, Městské policii Sokolov, hasičům a městské společnosti SOTES za jejich neocenitelnou pomoc při zajištění dopravních uzavírek, které přispěly k bezpečnému průběhu maratonu, a záchranným službám za jejich zdravotní dohled, který poskytovaly během celé akce. Jejich profesionální přístup a spolupráce sehrály klíčovou roli při zajištění bezpečnosti a pohodlí všech zúčastněných," říká Kamila Heráková z Městského domu kultury.

Všichni účastníci běhu si zaslouží obdiv za své vynikající výkony, a zároveň gratulujeme všem závodníkům, kteří se zúčastnili a dokončili maraton či půlmaraton. Vaše odhodlání a snaha jsou inspirací pro další běžecké nadšence. Sokolovský BMW Group 1/4 a 1/2 maraton opět potvrdil svou popularitu a úspěch. Těšíme se na další ročníky těchto běžeckých akcí, které přinesou ještě více vzrušení a nových zážitků pro běžeckou komunitu.

"Na závěr bychom chtěli vyjádřit omluvu za případná nedopatření, ke kterým na trati došlo. Je třeba si uvědomit, že chyby se mohou stát i na nejprestižnějších sportovních událostech, jako je například Tour de France, kde se dokonce stalo, že jezdci byli omylem posláni jiným směrem, nebo na prestižním maratonu ve Frankfurtu. I přes veškerá opatření a pečlivou organizaci může dojít k nechtěným situacím. Snažíme se z těchto případů poučit a v budoucnu udělat vše proto, aby byly vyloučeny podobné situace. Vaše pochopení je pro nás velmi důležité a děkujeme vám za podporu," dodává ředitel kulturního domu a zároveň pořadatel Tomáš Melč.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy