Sokolov: Bude to zápas o srdci a o vůli. Očekává duel se Znojmem trenér Hejret

Tři kola před koncem druhé nejvyšší soutěže čeká Baník, který tři utkání čeká na vstřelenou branku, soupeř ze Znojma, jenž odvolal po posledním kole trenéry a už pět zápasů nebodoval. Oba celky tedy stále nemají zajištěné působení ve F:NL pro další sezónu, a tak se Baník připravuje na velmi důležitý souboj, který se v sobotu v rámci 28. kole na západě Čech odehraje.

dezinfekce

Vítězslav Hejret: Bude to zápas o srdci, o vůli
V posledním kole baníkovci přivezli bod z Pardubic.

„Ten bod má velkou hodnotu. Odehráli jsme velmi slušný první poločas, měli jsme ale jen pološance a tyčku z velkého úhlu. Ve druhém poločase se dobře hrající domácí dostali k převaze, měli po standardce velkou šanci, ale Kuba Dvořák ji výborně chytil. My jsme prostřídali a posledních dvacet minut hráli opět slušně. Šanci Ševčíka gólman vyrazil, po Novákově průniku střílel Voleský mimo. Po celkovém průběhu odpovídající remíza,“ zhodnotil minulé utkání trenér Hejret.

Ten nyní chystá tým na důležitější zápas.

„Očekávali jsme, že domácí duel se Znojmem bude důležitější v tom smyslu, že můžeme tímto zápasem sezónu uzavřít a nemusí nás čekat nervózní konec s bojem o bytí a nebytí v lize. Potřebujeme ho vyhrát a tak k tomu přistoupíme, přestože odpočinek byl velice krátký. Cílem bude jít do zápasu naplno a bude to o vůli, o srdci,“ dodává.

Tři kola před koncem soutěže patří Baníku 12. místo se ziskem 29 bodů a skóre 24:33. Pokud baníkovci doma vyhrají, získají bez ohledu na další výsledky druholigovou příslušnost pro další sezónu. K utkání budou připraveni téměř všichni hráči. Zdravotní stav pravděpodobně nepustí do zápasu útočníka Martina Holka.

Baník na podzim ve Znojmě zvítězil 2:1, stejně jako v předchozí sezóně. Poslední vzájemný duel hraný v Sokolově však ovládli Jihomoravané, kteří v dubnu 2017 vyhráli 3:2. Z posledních deseti zápasů Baníku a Znojma se zrodil pouze jeden nerozhodný výsledek.

Ve Znojmě odvolali trenéra Šturmu
Jedno je jisté, do Sokolova přijedou znojemští fotbalisté už bez hlavního trenéra Františka Šturmy a jeho asistenta Darka Šuškavčeviče, kteří byli odvoláni bezprostředně po domácí porážce 2:3 v záchranářském souboji s Táborskem. V duelu 26. kola nastoupili Znojemští v tomto složení: Buček – Cihlář, Avdić (17.Conner), Cuković, Helísek – Dramé, Machalík, Mudra, Šmehyl, Kunca (63.Beganović) – Teplý (56.Harmon). Záložník Dominik Kunca bude svému týmu na západě Čech chybět, neboť nasbíral čtyři žluté karty.

Znojmo se už po podzimní části pohybovalo blízko sestupových příček, v průběhu jarní části se od nich příliš nevzdálilo, ba naopak. Díky zmíněné prohře v minulém kole se na něj dotáhlo vítězné Táborsko, oba týmy mají shodný počet bodů (24) a Znojmu patří první nesestupová, tedy 14. příčka, jen díky lepšímu skóre (37:48). Znojmo nasbíralo v jarních kolech nejméně bodů ze všech týmů (9), porazilo jen Chrudim (6:1) a Žižkov (1:0). Zároveň ale také inkasovalo pět branek od Prostějova a Českých Budějovic. Naposledy bodovalo před pěti zápasy.

V kádru sobotního soupeře naleznete několik druhou ligou ostřílených borců – Matúš Lacko, David Helísek či Tomáš Cihlář. Spoustu zkušeností má také brankář Antonín Buček, jenž v Sokolově odchytal 29 zápasů v sezóně 2011/2012. Znojemské mužstvo je na druhou ligu mimořádně kosmopolitní. V týmu působí hráči z Bosny a Hercegoviny, Slovenska, Černé Hory, Ukrajiny, Francie, USA, Srbska, Ghany či Libérie. Nejlepším střelcem je útočník Teplý, autor 7 branek.

Baníček č. 14
Předposlední číslo Baníčku v této sezóně vám nabídne rozsáhlý rozhovor s asistentem trenéra Davidem Vaněčkem, taktéž bývalým záložníkem klubu. Oblíbenec sokolovských fanoušků se rozpovídal o své nové trenérské kariéře, o které původně ani neuvažoval. Dále vám kromě tradičního výsledkového servisu bude představena jedna z mládežnických kategorií a budete informováni o akcích, které klub bude v nejbližší době pořádat. V prodeji na stadionu bude za 10 Kč.

Utkání 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je na programu v sobotu 11. května od 10:15 hodin. Rozhodovat jej bude trojice sudích Ondřej Ginzel – Tomáš Batík a Ondřej Kožár. Po utkání se můžete domů svézt nově polepeným klubovým autobusem od partnera Autobusy Karlovy Vary, a.s. Z Městského stadionu vás zdarma odveze na sídliště Michal, poté zamíří do cílové stanice na terminálu u vlakového nádraží.


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
10.05.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy