Snímky ašské fauny od Pavla Černého na pexesu

Pexeso, tedy hra s kartičkami, zaměřená na paměť a soustředění, s ašskými zvířaty na lícní a ašským logem na straně rubové, je nyní připravováno do výroby a k distribuci mezi zájemce. Produkt, který má nejen pobavit a potrénovat mozek, ale také propagovat město a zejména jeho přírodu, radnici nabídl místní fotograf a milovník přírody Pavel Černý.

dezinfekce

„Pan Černý své fotky zvířat občas zveřejní na facebookové skupině Město Aš lidem, loni měl i výstavu v městské knihovně. Jeho snímky jsou velmi populární a jejich hodnotou je mimo kvalitu také to, že všechna vyfotografovaná zvířata žijí zde v Aši a okolí,“ uvedl místostarosta Pavel Klepáček.

Výroby pexesa, které ponese název Zvířata Ašska, se po schválení licenční smlouvy s autorem v radě města, ujal odbor školství, kultury a sportu. Objednáno je v tiskárně dohromady 1000 kusů, které si zájemci budou moci zakoupit v městském informačním centru v ceně do 30 korun, předpokládá se také, že pexeso s ašskými zvířaty obdrží prvňáčci při nástupu do školy. To vše bude ale možné, až pominou omezení, zapříčiněná pandemií koronaviru.

„Já nepoužívám žádné pomůcky, fotostany či jiné maskování. Znám chování jednotlivých druhů zvířat, podle toho za nimi vyrážím. Někdy udělám dobrou fotku za pár minut, jindy to trvá hodiny,“ řekl Pavel Černý ke svému koníčku, jemuž se věnuje už od dětství.

Jeho úplně první fotografií byl snímek lišky s uloveným kaprem v tlamě.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.04.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy