Schlappentag Hof 2019

Chebská delegace se společně s MDO a taneční skupinou Jaroslavy Havlíčkové účastnila tradičního festivalu.

dezinfekce

Chebská delegace, společně s Městským dechovým orchestrem a taneční skupinou pod vedením paní Jaroslavy Havlíčkové, se v pondělí  zúčastnila slavnostního průvodu, který tradičně pořádá město Hof.

Německé město Hof je již řadu let partnerským městem Chebu. Obě města spolupracují v rámci kulturních a společenských akcí. Tyto aktivity navazují na dlouholeté zkušenosti a tradice. Jednou z takových kulturních událostí je i Schlappentag. Tento svátek se slaví již od roku 1432. Každé první pondělí po svátcích Svaté Trojice putují řemeslníci a střelci časně z rána městem k restauraci „Schiesshäuschen“ (Střelnice) do prostoru zvaného „Selige Wiesen.“ Občerstvují se přitom silným pivem uvařeným podle speciální receptury pouze pro tuto příležitost.

Vzájemná přeshraniční spolupráce velmi dobře funguje již řadu let. Tohoto svátku se zástupci města Chebu účastní téměř každoročně. Vždy zde slaví ohromný úspěch chebský Městský dechový orchestr pod taktovkou Jiřího Smitka a tanečnice pod vedením paní Jaroslavy Havlíčkové. I letos tomu nebylo jinak. Chebští to umí rozjet!


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 20.06.2019 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy