Sbírka pro malého Domíka

Domíkovi byla diagnostikována akutní myeloidní leukémie, kvůli které musel v květnu podstoupit transplantaci kostní dřeně. Život po transplantaci je plný strachu a obav z návratu nemoci, proto musí dodržovat přísný režim. Pro rodinu je to psychicky i finančně náročné.

dezinfekce

Domíkův příběh
V listopadu loňského roku byla Domíkovi diagnostikována akutní myeloidní leukémie. Do té doby to byl zdravý, energií nabitý kluk, který začínal hrát fotbal. Bohužel nemoc rozhodla jinak a Domík musel okamžitě opustit kamarády, fotbal, školu, zkrátka běžný život.

"Delší dobu nebylo jasné, jaký typ akutní myeloidní leukémie Domík má. Lékaři se obávali, zda vůbec po první dávce velmi silné chemoterapie nemoc odpoví. Nemoc odpověděla a bylo jasné, že Domík bude muset podstoupit transplantaci kostní dřeně, což byl v prvním momentě šok. Po této informaci začalo kolečko chemoterapií, které ho měly zbavit nádorových buněk a připravit ho na samotnou transplantaci kostní dřeně. S tím bylo samozřejmě spojeno i odloučení od rodiny na dlouhé týdny, měsíce. Doma mám ještě dvě dcery, jedné je šestnáct let a druhé dva roky. Když Domík onemocněl, byl nejmladší dceři jeden rok," uvádí Dominikova maminka. 

Více informací - viz zde.

Na co konkrétně budou peníze ze sbírky použity?

Peníze ze sbírky budou použity na výdaje spojené s péčí o Domíka, konkrétně pak na léky, nízkobakteriální stravu, jelikož musí mít vše čerstvé a další věci, které mu pomohou zvládat život po nemoci o něco lépe.

"Rádi bychom Domíkovi dopřáli vše potřebné a zároveň mu pomohli vynahradit i to, jak statečně bojoval s nemocí a velmi náročnou léčbou. Nyní velmi důsledně dodržuje režim po transplantaci," uvádí dále. 

Přispět můžete - viz zde.



Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 25.10.2020 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy