Šabina: Dnes opět vyjížděli hasiči k záchraně osob z vody

Podle hlášení na tísňovou linku se na jezu v Šabině na Sokolovsku převrátila loď se dvěma vodáky. Na místo ihned vyjeli hasiči ze tří jednotek, ještě před jejich příjezdem k události se obě osoby z lodi dostaly samy na břeh, vylovit jejich věci z vody jim pomohli další vodáci. Jednoho z vodáků si převzala záchranná služba.

dezinfekce

Jez v Šabině je přírodní, za normálního stavu vody je možné jej označit za zcela bezpečný, velmi malý a nijak zrádný. Za zvýšeného stavu vody, který je aktuálně na řece Ohři, je pak situace jiná. Tento úsek není vyloženě nebezpečný, ale pokud se zde nějaká vodácká posádka s lodí převrátí, tak v aktuální hloubce a silnějším proudu mohou mít problémy udržet se nad hladinou. Zvlášť ve chvíli, pokud nejsou vybaveni základními pomůckami, jako je záchranná vesta, či pokud nejsou zrovna v nejlepší kondici.

I při aktuálním stavu vody v řece Ohři nelze mluvit o nebezpečné řece, je ale zcela na místě používat zdravý rozum v místech, kde si člověk není zcela jistý, a především nepřeceňovat své síly a zkušenosti a rovněž  odpovídající vodácké vybavení. Hasiči jsou na podobné zásahy velmi dobře vybaveni a proškoleni, nemohou být ale na každém místě řeky okamžitě a někdy i opravdu krátká chvilka může rozhodnout o životě či smrti.


Zdroj: fb HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy