Rotava: Na 50. výročí školky se přijeli podívat její zaměstnanci (TV Západ)

Padesátileté výročí školských zařízení v Rotavě se slavilo v pátek 16. června. Celodenní program měla nejen Základní škola, ale i místní školka. Ta zůstala jako jediná ze čtyř, které ve městě bývaly.

dezinfekce

„My jsme měli nejprve setkání na městském úřadě, kde paní starostka ocenila nejdlouholetější zaměstnance mateřské školy. Na památku dostali pamětní list, zvoneček. Bylo to takové příjemné pro ně, protože to nečekali až tak dopředu. Pak jsme pokračovali setkáním v mateřské škole, kde jsme si prohlédli vlastně fotky z minulosti, byla pro ně připravena prezentace a vystoupení dětí, aby si mohli zavzpomínat na dobu, kdy sem chodili do práce, kdy tady pracovali,“ uvedla ředitelka Mateřské školy Jaroslava Červenková.

Do školky se přijeli podívat nejen její bývalí zaměstnanci, ale také ti, kteří pracovali v těch zrušených. Prohlédnout si mohli nejen kroniku a fotografie, ale také prezentaci z historie školky.

„Jsou to fotografie z minulosti - jsou tam paní učitelky, kolektivy, děti. Mají zde besídky tak, jak vystupovali. Prostě ze života školek v minulosti. Školky tenkrát byly tady na sídlišti tři a v Dolní Rotavě byla ještě jedna, takže to byly čtyři mateřské školy,“ připomněla ředitelka.

Během setkání došlo i nejen na vzpomínky, ale také na současnost a budoucnost zařízení.

„Jedna nepříjemná věc je ta, že nám postupně ubývají děti. Z doby, kdy byly vlastně čtyři či pět tříd, tak letos jsme měli třídy dvě. Nicméně druhá věc pozitivní je, že se město podílelo a pořád podílí na rozvoji školky. Školka se zateplila, udělali se chodníky, komunikace, zabezpečení vstupu, vybavuje se novým nábytkem, hračkami. Takže do školky se pořád investuje a pořád se zvelebuje,“ popsala stav Červenková.

Ve školce je padesátka dětí, ale čeká se, že v novém školním roce jich bude více.

„Přibudou nám děti, které mají povinné předškolní vzdělávání a především nám přibude spousta dětí dvouletých,“ dodala Červenková.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy